Tarta cu pleurotus si legume

de Panacris in Mancaruri de legume, 13 Iun 2018 | 3438 vizualizari

 

O tarta aperitiv savuroasa, chiar dacă e doar din legume. O tarta gustata si de Bucatarasii, prezenti la picnic. Asa ca a fost in ton cu "picnicul bucatarasilor" :) 

 

INGREDIENTE

  • Ciuperci pleurotus cca. 500 g,
  • Ceapă galbenă 2 bucăți,
  • Ulei de măsline 2-3 linguri,
  • Ceapă verde 3 fire,
  • Apio 2 tije,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ouă 6 bucăți,
  • Cașcaval ras cca. 100 g,
  • Telemea cca. 100 g,
  • Amidon din porumb 2-3 linguri,
  • Sare de mare cu mirodenii,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Cimbrișor proaspăt,
  • Hasmațuchi proaspăt.
  • Unt lichid pentru uns tava cca. 1 lingură,
  • Mix de semințe (in, susan, dovleac) pentru decor.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pleurotus si legume:

Ciupercile curățate și mărunțite se pun la călit în ulei și apă, se asezonează de sare și piper și se lasă la gătit cu cca. 15 minute la foc mic acoperit.

Apoi se mărunțesc tijele apio, ceapa verde și ardeiul kapia. Amestecul de ciuperci și ceapă, răcit, se  adaugă peste amestecul de legume și se amestecă până ce se înglobează toate ingredientele.

Se adaugă ouăle, telemeaua și cașcavalul răzuite apoi se pun peste legume amestecându-se ușor împreună cu amidonul.

Se asezonează cu sare, piper și verdețuri după gustul fiecăruia, apoi se răstoarnă amestecul obținut într-o formă termorezistentă cu unt lichid. Se preasră cașcaval ras deasupra și semințe de in, susan și dovleac, apoi se pune  la copt în cuptorul preîncins, la 200 grade (foc mediu, ptr cuptoarele cu gaz!) cca. 25 de minute.

Tarta se servește caldă sau rece, după gustul fiecăruia.

Spor și poftă bună!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pleurotus si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Drob de ciuperci,vinete si dovlecei