Tartă cu praz

de Gouda in Aperitive / Garnituri, 21 Sep 2010 | 1971 vizualizari

 

O tartă originală cu praz pe care acum eu cu pisicuţa mea Fanea, am păpat-o cu mare plăcere! A iesit delicioasă! :) Vă recomand să o încercaţi şi voi! ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 g făină
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 3 linguri apă
  • sare
  • Pentru umlutură:
  • 4 fire fire praz parte albă
  • 200 g file de vită afumat
  • 100 g caşcaval ras Gouda ;)
  • 2 ouă
  • 100 g smîntînă 10 %
  • 1 lingură ulei de masline
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu praz:

Se taie untul cubuleţe şi se amestecă cu făina pînă capătă o consistenţă nisipoasă. Se adaugă oul, puţină apă, sare şi se frămîntă un aluat omogen, care apoi se înveleşte în folie transparentă şi se lasă la rece 30 de minute.


În acest timp se rumeneşte fileul de vită tăiat, în tigaia încinsă cu uleiul de masline, apoi se scoate pe şerveţele absorbante. Se taie prazul rondele, se opăreşte 5 minute în apă cu sare, se scurg şi se călesc 2 minute în grăsimea lăsate de la rumenirea fileurilor de vită.


Se unge cu puţin ulei o formă de tartă şi se întinde pe ea aluatul, acoperind şi pereţii. Se toarnă în formă prazul amestecat cu fileul de vită, iar peste ele se toarna ouăle bătute şi amestecate cu caşcavalul ras şi smîntîna, cu sare, piper şi busuioc.


Se pune forma la cuptor pentru 30-40 de minute la 220 grade şi se serveşte caldă, tăiată felii.


Poftă mare!

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit untul de casă, cu el orice mîncare se primeşte la nivelul aşteptărilor ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Bunica 1

24.09.2010, 20:15

O tarta aperitiv foarte buna! Bun venit printre noi!

Corinuta 1

26.09.2010, 00:13

Foarte dragutza pisicuta!dar si tarta arata bine!

dentistutza 1

22.10.2010, 07:57

ce frumoasa e , cred ca a fost f. buna.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu jambon