Tarta cu praz si ceapa

de ianculubita in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2013 | 3658 vizualizari

 

Va recomand o reteta de tarta frantzuzeasca(de la mama ei!!)

 

INGREDIENTE

  • 500g praz
  • 5-6cepe mari
  • 200g faina integrala
  • 100g margarina
  • 1/4lsmantana
  • 1/4lapa
  • 2oua
  • 1praf de nucsoara
  • 1praf de piper de Cayenne
  • sare marina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu praz si ceapa:

Punem intr-un vas faina,margarina sau unt,sare 2-3linguri cu apa,1ou si amestecam bine;ungem cu unt forma de tarta apoi intindem aluatul in forma,intepam cu furculita si lasam forma acoperita cu un prosop in frigider 30min.

Prazul taiat rondele fine,ceapa la fel,le calim in tigaie cu 2-3linguri ulei de masline;separat amestecam smantana cu apa ramasa,al doi=lea ou,piper,sare,nucsoara,turnam peste praz,amestecam bine,rasturnam in forma,nivelam si lasam la cuptor 30-40min.

Se serveste rece cu ceva tot rece de baut!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu praz si ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

CookieMonster 1

17.05.2013, 13:22

ce bunatate, exact pe gustul meu

Rocsi 1

17.05.2013, 21:49

Faina!

danakarin 1

19.05.2013, 15:52

Bun de tot!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv oua umplute cu leber de casa