Placinte Ardelenesti

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 1 Mai 2014 | 5128 vizualizari

 

Stiti vorba aia?ce face omul face si maimuta?=)))) mi-a facut pofta ieri corinuta cu placintele ei ,si azi blonda a incercat sa le faca:))) au iesit foarte bune

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 -600g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 1 plic de drojdie 10 g
  • 1 lingurita de sare
  • un varf de zahar

Pentru umplutura:

  • 1 varza potrivita
  • 1 fir de ceapa verde
  • sare/piper
  • ulei
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte Ardelenesti:

Faina(punem 500 g) se pune intr-un castron,in mijloc facem o gaura,punem sare,zaharul si drojdia.


Turnam putin apa calduta in mijloc,amestecam si lasam cateva minute sa creasca.


Se toarna apa treptat,se amesteca cu o lingura si se mai adauga faina daca mai este nevoie.


Cu mainiile bine unse cu ulei se framanta aluatul cateva minute,dupa care se da la loc cald pentru 45 minute.


Intre timp se pregateste umplutura:


Varza se da pe razatoarea mare,se pune intr-un castron si se freaca cu putina sare.


Ceapa verde o tocam marunt si o punem la calit in ulei impreuna cu varza stoarsa de zeama.


Se adauga si condimentele,se amesteca din cand in cand,si se acopera cu un capac pentru a se inmuia varza.


Cand este gata se pune intr-un castron.


Pe o masa infainata punem cate o bucata de aluat,de marimea unui pumn,o intindem dar nu foarte subtire,punem din compozitia de varza,impaturim bine aluatul si il intindem cu grija sa nu iasa compozitia afara din aluat.


Punem o tigaie pe foc sa se incinga,punem putin ulei si punem fiecare foaie de aluat umpluta,deasupra o ungem cu ulei.


Se lasa pe foc pana cand devine maronie.


Se pun una peste alta pentru a se pastra calde.

 

TIPS-URI

1

Din compozitie ies 6 placinte.

2

Se servesc cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte Ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

Bya Ralu 1

03.05.2014, 22:35

miuta

Panacris 1

01.07.2014, 08:16

tanyapatap 1

24.12.2014, 17:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinte ardelenesti cu branza