Placinta cu spanac

de aziz in Aperitive / Garnituri, 24 Feb 2012 | 5107 vizualizari

 

Am vrut turte, m-am gandit la placinta si a iesit paine cu spanac :)))cred ca deja v-ati obisnuit cu mine.... ..ma apuc de una si imi iese alta....deci asta trebuia sa fie turta cu spanac si telemea mi-am verificat cuptorul electric ,cel asa ca doua oale puse una peste alta si surpriza nu functioneaza....booon gata schimbam ,imi zic,fac placintele cu spanac neah ,7,30...prea tarziu sa le spancilesc...deci facem o singura placinta cat roata carului mic :)) si scapat usor dand tot o data la cuptor...zis si facut....

 

INGREDIENTE

  • 300-400 gr faina alba
  • o lingura de drojdie granulata
  • o lingura de zahar
  • un varf de lingura sare
  • un pahar poate doua cu lapte cald
  • 80 ml ulei de masline
  • Umplem cu:
  • spanac ,chiar nu stiu cat am avut sa zicem ca dupa ce-l opariti ramane un pumn generos
  • o ceapa medie si un catel de usturoi
  • niscai branza sarata (bulgareasca am avut eu,sarata)
  • un ou +o lingura de lapte pentru uns
  • mac,susan,paprica.....etc pentru presarat deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac:

Facem aluatul mai intai din ingredientele de mai sus si lasam la crescut cam 30-40 minute la loc caldut sa-i priasca. Spanacul se curata bine si se clateste in multe ape, se pune apoi la fiert cam 10 minute. Scoatem pe tocator, desigur dupa ce l-am scurs de apa si-l tocam nu chiar marunt. Calim ceapa si catelul de usturoi in 3 linguri ulei de masline peste care adaugam spanacul maruntit. Lasam la racit spanacul .

Cand aluatul a crescut intindem ori o singura foaie rotunda ori doua cercuri de marimea tavii in care coacem. Punem umplutura de spanac impreuna cu branza data pe razatoare sau taiata cubulete pe cercul de aluat , acoperim cu al doilea cerc  ,facem si o cosita pe margine si gata placintica.Operatiunea asta se face direct in tava.Si lasam din nou fro 15 minute sa creasca (pe calorifer in camera si nu lasam copiii sa dea navala ca nu-s de ce nu cred ca o sa va placa spanac peste tot :)))

Dupa cele 15 minute dam la cuptorul preincalzit 200 grade nu inainte da a,, machia,, placinta cu ou batut cu putin lapte si o,, fardam ,,cu mac .Lasam in cuptor pana prinde bujori in obrajori......si servim calda insotita de rosioare sau chiar  de un pahar de iaurt................

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza si loboda