"Egeh zahrah"-Conopida pane-specifica tarilor arabe

de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri, 31 Mai 2011 | 3323 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  1 conopida de marime medie( cca 700 grame)
  • 2 oua
  • 5 catei de usturoi
  • o ceapa mica
  • o mana de frunza de patrunjel patrunjel
  • o mana de frunze de menta verde
  • 5 linguri cu varf de faina
  • condiment mixt macinat(ienibahar,cuisoare,scortisoara,cardamom)
  • 1 lingurita de sare( sau dupa gust)  
  • 2 linguri de lapte
  • 1 lingurita chimin macinat  
  • piper proaspat macinat dupa gust  
  • 6 linguri de ulei( 4 linguri ulei vegetal+2 linguri ulei de masline)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Egeh zahrah"-Conopida pane-specifica tarilor arabe:

Conopida se desface in buchetele . Buchetelele de conopida se fierb in apa si sare 10 minute.Se pun intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa si sa se raceasca.


Ceapa, usturoiul, frunzele de menta si patrunjel se maruntesc intr-o masina de taiat vegetale. Se pun intr-un bol impreuna cu faina, ouale, laptele si condimentele; se amesteca bine , pentru a nu ramane cocoloase de faina.


Se incinge uleiul si se pun la prajit buchetele de conopida dupa ce le-am introdus in scrob. Se lasa la foc mediu pana iau o culoare aurie. Se scot pe hartie absorbanta de bucatarie, apoi se aranjeaza pe platoul pe care le servim.


Se mai poate face si alta varianta.


Dupa ce conopida s-a fiert se desparte in buchetele si mai mici; acestea se introduc in scrob si cu lingura se pun in uleiul incins , pentru a forma placintele. Se consuma calde sau reci cu lipie araba, ridichi si ceapa verde.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra ""Egeh zahrah"-Conopida pane-specifica tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Mihaela11_jo 1

06.06.2011, 21:19

Deyutzky

marieta 1

02.08.2011, 13:04

cred cai minunata conopida facuta asa!!!!!!!!!!!trebuie sa incerc!!!!!!

Mihaela11_jo 1

07.08.2011, 00:11

Marieta
Vei fi placut impresionata de combinatia de condimente

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din conopida si brocolli