"Egeh zahrah"-Conopida pane-specifica tarilor arabe

de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri, 31 Mai 2011 | 2981 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  1 conopida de marime medie( cca 700 grame)
  • 2 oua
  • 5 catei de usturoi
  • o ceapa mica
  • o mana de frunza de patrunjel patrunjel
  • o mana de frunze de menta verde
  • 5 linguri cu varf de faina
  • condiment mixt macinat(ienibahar,cuisoare,scortisoara,cardamom)
  • 1 lingurita de sare( sau dupa gust)  
  • 2 linguri de lapte
  • 1 lingurita chimin macinat  
  • piper proaspat macinat dupa gust  
  • 6 linguri de ulei( 4 linguri ulei vegetal+2 linguri ulei de masline)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Egeh zahrah"-Conopida pane-specifica tarilor arabe:

Conopida se desface in buchetele . Buchetelele de conopida se fierb in apa si sare 10 minute.Se pun intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa si sa se raceasca.


Ceapa, usturoiul, frunzele de menta si patrunjel se maruntesc intr-o masina de taiat vegetale. Se pun intr-un bol impreuna cu faina, ouale, laptele si condimentele; se amesteca bine , pentru a nu ramane cocoloase de faina.


Se incinge uleiul si se pun la prajit buchetele de conopida dupa ce le-am introdus in scrob. Se lasa la foc mediu pana iau o culoare aurie. Se scot pe hartie absorbanta de bucatarie, apoi se aranjeaza pe platoul pe care le servim.


Se mai poate face si alta varianta.


Dupa ce conopida s-a fiert se desparte in buchetele si mai mici; acestea se introduc in scrob si cu lingura se pun in uleiul incins , pentru a forma placintele. Se consuma calde sau reci cu lipie araba, ridichi si ceapa verde.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra ""Egeh zahrah"-Conopida pane-specifica tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Mihaela11_jo 1

06.06.2011, 21:19

Deyutzky

marieta 1

02.08.2011, 13:04

cred cai minunata conopida facuta asa!!!!!!!!!!!trebuie sa incerc!!!!!!

Mihaela11_jo 1

07.08.2011, 00:11

Marieta
Vei fi placut impresionata de combinatia de condimente

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de conopida