Pogacele cu jumari

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 25 Feb 2011 | 2627 vizualizari

 

Delicioase pentru mic dejun ori cina, impreuna cu un pahar de lapte, sau rontaite simple ca si gustare…

 

INGREDIENTE

  • Aluat  
  • 250ml lapte
  • 1 ou (batut putin cu furculita)
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri untura topita
  • 600g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  •   Umplutura  
  • 300g pasta de jumari
  • 1 lingurita chimion, macinat grosier
  • 1 ou pentru uns

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu jumari:

Am pus ingredientele in masina de paine in ordinea enumerata mai sus si am setat-o pe programul de framantat si dospit.


Intre timp, am amestecat pasta de jumari( cumparata din comert)cu lingurita de chimion si am impartit amestecul in trei. Separat intr-un bol, am batut oul pentru uns deasupra.


Cand aluatul a fost gata, l-am intins pe planseta infainata, am intins peste el o parte din jumari, l-am inpachetat si l-am dat la frigider, pentru 1h. Am repetat operatiunea inca de doua ori. La final, am decupat cu un pahar rondele de aluat le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt. Cu o pensula, am uns rondelele cu ou, am presarat putin chimion si le-am copt cam 20’, la foc mediu.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

mamaieelena 1

25.02.2011, 18:37

f bune imi plac f mult

mirela0911 1

25.02.2011, 19:19

ce-mi plac, eu cu iaurt le-as papa

Gabri 1

12.01.2015, 03:14

Foarte aspectos si sigur gustos.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Albinita
  • 09

    MA

  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de cartofi, dres cu ouă și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 23:13

Tort Fanta

ieri la 20:59

Muratura asortata

ieri la 19:48

Branzoaice umplute cu mere

ieri la 18:18

Fursecuri cu afine, curmale, nuci si migdale

de Ancutsa 5

ieri la 18:07

RETETA RECOMANDATA
Concurs "Amintiri din copilarie" Mamaliga cu branza si jumari ca la bunica din Salaj