Cartofi frantuzesti

de mamaieelena in Aperitive / Garnituri, 25 Apr 2012 | 9332 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carofi
  • 300 g branza dulce
  • 1 lingura cu smantana
  • 1 ceapa mare(135-150g aproximativ)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei pentru prajit ceapa si sunca
  • sunca de porc usor afumata
  • 3 oua
  • 50 g unt pentru uns vasul de ceramica
  • pesmet pentru tapetat vasul
  • 50 g parmezan ras pentru deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Cartofii curatati de coaja si taiati cuburi se pun cu apa si sare la fiert. Ceapa se curata si se taie marunt se pune la prajit cu ulei. Se adauga si sare, cand este usor rumena se pune si sunca taiata in fasii inguste. Dupa ce s-a rumenit si aceasta se da deoparte si se poate pregati branza; intr-un castron se pune branza dulce cu smantana, ouale amestecand bine cu o lingura de lemn. Cand ceapa cu sunca s-au mai racorit putin se adauga si ele peste branza omogenizand compozitia.


Acum se ia un vas pentru cuptor, eu am avut unul de ceramica pe care l-am uns cu unt si am tapetat cu pesmet. Peste acestea se pune jumatate din cantitatea de cartofi, peste care se adauga jumatate din compozitia de branza, apoi iar cartofi (peste fiecare rand de cartofi se presara sare si piper) si la sfarsit iar branza. Peste toate se pune parmezanul ras si se da la cuptor la 180 de grade 40-45 de minute depinde de cuptor.


Pofta buna.






 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

cocolina 1

26.04.2012, 11:25

delicioasa mancare

mamaieelena 1

26.04.2012, 19:01

multumesc cocolina

Angelina_Elena 1

21.05.2012, 08:49

super buni!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti, cu afumatura