Cartofi frantuzesti

de UrsanMihaela in Mancaruri de legume, 1 Dec 2019 | 2637 vizualizari

 

Mie imi plac cartofii fierti, copti, prajiti.
Astazi am o reteta cu cartofi fierti si pe urma pusi la cuptor.
Sper ca va fi si pe placul vostru.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi 
  • 4 buc oua pentru fiert 
  • 1 buc ou pentru gratinare 
  • 100 g smantana cu 25 % grasime 
  • 50 g unt 
  • 50 g telemea 
  • 150 g branza dulce sare dupa gust chimen macinat ( foarte putin )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

 

   Se spala cartofii si se pun in apa rece la fiert intr-o cratita suficient de mare.

   In acelasi timp se pun si ouale la fiert intr- un ibric.

   Cand sunt gata cartofii ( eu ii incerc sa vad daca sunt fierti cu furculita ), se iau de pe foc si incet cu grija scurgem apa din cratita si pe urma lasam cartofii sa se raceasca. Dupa se s-au racit, se curata cartofii de coaja, unul cate unul .

   Timpul de fiert pentru oua este de 5 minute (de cand incepe sa fiearba apa).  Cand sunt gata, se scurge cu atentie apa si se pune peste oua apa rece ( asa se va curate mai usor ).

   Luam un vas din sticla termorezistenta pe care il ungem cu unt.

   Pe urma taiem cartofii in rondele si ii punem in strat uniform in vasul nostru de copt.

   Avem grija ca sa lasam cartofi suficienti si pentru stratul final ( > 1/2 din cantitatea de cartofi ) .

   Grosimea cartofilor sa fie de cca. 0,5 cm.

   Se poate presara putina sare peste cartofi , pe urma se adauga feliile de oua taiate rondele peste cartofi . Trebuie avuta grija ca rondelele de oua sa fie pe toata suprafata cartofilor.

   Pe urma se presara branza dulce si eu am adaugat un prafulet de chimen macinat.

   Daca nu va place chimenul puteti pune un praf de piper. Se poate si fara condumente sau puneti ce va place.

   Taiem si restul de cartofi si ii punem in strat uniform peste compozitia din vasul nostru de copt .

   Presaram sare, dupa gust  si adaugam smantana in strat subtire si cubulete de unt.

   Punem vasul  nostru la cuptor pentru 30 de minute la 150 -157 C .

   Batem un ou si adaugam foarte putina pasta de tomate si turnam peste preparatul  nostru pe urma punem telemeaua rasa si dam la cuptor pentru 15 minute, cat sa se gratineze  .

   Acum avem niste cartofi frantuzesti buni de mancat, dar mai  trebuie putin asteptat cat sa se mai racoreasca ca sa poate fi pusi in farfurie (15 – 20 minute)  .

TIPS-URI

1

Se poate folosi cascaval in loc de telemea . 

2

Se poate folosi telemea in loc de branza dulce . 

3

Daca nu va place chimenul, puteti pune piper sau un conduiment agreat de voi . 

4

Se poate servi calda dar si rece .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Conopida cu broccoli la cuptor