Tarta cu prune

de ionela2682 in Dulciuri, 7 Aug 2011 | 6416 vizualizari

 

Provocarea lunii August , gazduita de Gabytza, m-a inspirat in prepararea acestei tarte ce are ca principal element ;PRUNA!

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru blat:

  • tava de tarta 26 cm 
  • 3oua
  • 4 lg zahar
  • 4 lg ulei
  • 4 lg faina
  • sare

Budinca de vanilie:

  • 800ml lapte
  • 50 g +50 g zahar
  • 30 g amidon
  • sare
  • 2 oua mari+1 galbenus
  • 1 esenta de vanilie
  • 50 g unt

Decor

  • prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Prepararea blatului pentru tarta


-peste albusurile batute spuma cu putina sare se adauga zaharul,mixam pana se topeste complet


-galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam in bezea


- adaugam si faina cernuta ,omogenizam compozitia


-turnam in tava de tarta unsa si tapetata cu faina


-coacem pana se rumeneste putin ,dar trece testul scobitorii.


Budinca o vom prepara dupa reteta de AICI


-turnam budinca peste blatul racit -decoram cu prune feliate iar deasupra ungem cu TortJelle incolor.


-dam la rece pana se intareste complet budinca.


Recomand din suflet aceasta tarta cu prune!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Valclaudia 1

06.12.2013, 06:33

Krystyan Trendy 1

06.12.2013, 15:29

grozava tarta

bettyC 1

08.04.2015, 14:54

ce frumos arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza aromata cu vanilie si piersici