Tarta cu prune

de ionela2682 in Dulciuri, 7 Aug 2011 | 6701 vizualizari

 

Provocarea lunii August , gazduita de Gabytza, m-a inspirat in prepararea acestei tarte ce are ca principal element ;PRUNA!

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru blat:

  • tava de tarta 26 cm 
  • 3oua
  • 4 lg zahar
  • 4 lg ulei
  • 4 lg faina
  • sare

Budinca de vanilie:

  • 800ml lapte
  • 50 g +50 g zahar
  • 30 g amidon
  • sare
  • 2 oua mari+1 galbenus
  • 1 esenta de vanilie
  • 50 g unt

Decor

  • prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Prepararea blatului pentru tarta


-peste albusurile batute spuma cu putina sare se adauga zaharul,mixam pana se topeste complet


-galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam in bezea


- adaugam si faina cernuta ,omogenizam compozitia


-turnam in tava de tarta unsa si tapetata cu faina


-coacem pana se rumeneste putin ,dar trece testul scobitorii.


Budinca o vom prepara dupa reteta de AICI


-turnam budinca peste blatul racit -decoram cu prune feliate iar deasupra ungem cu TortJelle incolor.


-dam la rece pana se intareste complet budinca.


Recomand din suflet aceasta tarta cu prune!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Valclaudia 1

06.12.2013, 06:33

Krystyan Trendy 1

06.12.2013, 15:29

grozava tarta

bettyC 1

08.04.2015, 14:54

ce frumos arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Albinita
  • 09

    MA

  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort Saint-Honorè