Tarta cu prune

de DanMonica in Prajituri, 8 Sep 2012 | 1149 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat
  • 350 g. faina
  • 150 g. unt
  • 80 g. zahar
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit de sare
  • 4-5 linguri apa rece
Umplutura
  • 600-700 g. prune
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri gris
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Aluatul il pregatim astfel: intr-un vas punem toate ingredientele si le amestecam bine pana obtinem un aluat compact. Il invelim in folie si il dam la frigider pentru 30-45 minute. Merge lasat si de pe o zi pe alta (asa am facut eu).


Pe planul de lucru presaram faina si intindem aluatul in strat subtire, de cativa milimetri si il asezam in tava tapetata cu unt si faina, urcandu-l si pe peretii vasului. Am folosit o tava cu diametrul de 26 cm.


Restul de aluat il pastram pesntru decorarea tartei.


Coacem aluatul 15 minute la cuptorul incins in prealabil.


Scoatem de la cuptor si presaram 1-2 linguri rase de gris (pentru a abosrbi umezeala de la prune).


Prunele, spalate bine, le taiem in jumatate si le scoatem samburele. Jumatatile le taiem apoi in 3-4 felii, le amestecam cu zaharul si le punem pe foc pentru aproximativ 15 minute, amestecand din cand in cand.


Amidonul il amestecam cu 4-5 linguri din zeama lasata de prune si il turnam peste amestecul de prune.


Compozitia calduta de prune o turnam peste aluatul precopt; deasupra decoram cu aluatul ramas si ungem cu 1 ou.


Dam tava la cuptor pentru aproximativ 20 minute.


Dupa ce scoatem tarta din cuptor este bine sa o tinem acoperita pentru a nu se intari. Dupa 10-15 minute, cand s-a mai racit un pic, am pus-o intr-un suport de tort cu capac (merge si acoperita cu un prosop de bucatarie).



Pofta buna!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (15)

iri_iri 1

09.09.2012, 18:06

o bunatate trebuie sa fie

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:05

ANNA_46 1

13.09.2012, 22:51

Apetisanta tarta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32