Tarta cu prune

de T I M E A in Dulciuri, 27 Iun 2015 | 1112 vizualizari

 

Nu va mai zic mare lucru despre tarte pentru ca v-am tot spus ca le iubesc si le voi face mereu in diverse moduri si cu diverse fructe. Si pentru ca mai aveam o punguta cu prune la congelator, a trebuit sa le consum si sa ma sacrific sa mananc aceasta bunaciune.

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt rece
  • 220-240 gr faina in funtie de faina folosita
  • 1 ou
  • 1 lingura indulcitor natural Green Sugar ( are 0 calorii si 0 indice glicemic de aceea il folosec eu :), dar voi puteti folosi si zahar normal
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un varf de sare
  • Din aceste ingrediente puteti face o tarta intr-o tava rotunda clasica de tarta sau doua mai mici cum am facut eu in tavi dreptunghiulare de ceramica
  • Pentru umplutura am folosit pentru fiecare tavita in parte:
  • 2 linguri pesmet
  • 9-10 prune
  • 1 lingura zahar brut
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • unt pentru uns tavitele
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Mod de preparare aluat:

– untul taiat bucatele mici il amestecam cu zaharul, adaugam oul, coaja de lamaie si bicarbonatul stins in sucul de lamaie

– adaugam apoi treptat faina si ne folosim de o mana pentru a pentru a incorpora toata faina si a obtine un aluat fraged dar care nu trebuie sa se lipeasca de mana

– invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora sau daca va grabiti e ok si la congelator timp de 20-30 de minute.


Scoatem aluatul din frigider si pe masa de lucru tapetata de faina intindem aluatul in functie de tavile folosite.


Tava trebuie unsa cu putin unt apoi asezam aluatul in tava, presaram pesmetul si asezam prunele unele cu fata in sus si unele cu fata in jos (e mai interesant asa pt ca atunci unele vor ramane zemoase deasupra iar celelalte se vor scurge peste pesmet).


Deasupra presaram zaharul brut si scortisoara.


Dam tava/ tavile la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20 de minute.


Dupa ce s-a racit putin, atat cat sa nu ne ardem, feliem si servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Gicuta69 1

28.06.2015, 21:51

Ce bunatate!

miki_a 1

14.08.2017, 09:45

Ce idee bună!

dantes 1

14.08.2017, 11:45

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune