Gomboti cu prune din aluat cu gris

de Kori in Dulciuri, 24 Sep 2011 | 24624 vizualizari

 

Eu fac de obicei gombotii din aluat de cartofi, dar m-am uitat pe blogul Laurei Laurentiu si am vazut o reteta de gomboti din aluat cu gris si am zis sa incerc.E mai usor de facut, dar totusi imi plac mai mult cei din aluat de cartofi. Dar si astia au iesit foarte buni, am facut 30 de gomboti si nu mai e nici unul:)) Drept e ca ai mei sunt mari mancai :)) Deci multumesc Laurei pt reteta si pt toate retetele traditionale de pe blogul ei. Ioooi ce amintiri din copilarie placute mi-a trezit...(mama e banateanca) :))

 

INGREDIENTE

pt aluat:  

  • 400gr. gris
  • 300ml apa
  • 300 gr unt
  • 5-6 oua
  • 200 gr faina

  prune (pt 30 de gomboti)

  • 2-3 linguri de zahar tos 
  • 2 linguri zahar praf vanilat
  • 2 linguri scortisoare
  • 250 gr gris 
  • 50 gr unt + 1 lingura de ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu prune din aluat cu gris:

Reteta mea e pt 30 de gomboti, deci pt 15 gomboti se imparte fiecare cantitate a fiecarui ingredient la jumatate.

Am pus apa si untul la fiert cu un pic de sare si cand a inceput sa clocoteasca am pus cele 400 gr gris si l-am lasat pe foc pana s-a ingrosat mestecand mereu, sa nu se faca gogoloase. L-am lasat la racit si am prajit in 50 gr unt cele 250 gr de gris ( ca sa nu se arda untul in tigaie se adauga o lingura de ulei) pana s-a rumenit, mestecand mereu. Apoi am pus in el 1 lingura zahar tos, 2 linguri zahar vaniliat, 1 lingura scortisoara.

Prunele spalate bine le-am scos samburii, le-am taiat in 2, daca sunt mari se poate si in 3, apoi am pus peste ele 2 linguri zahar tos si o lingura de scortisoara.

Am facut un aluat din grisul racit, faina si oua. Apoi am facut gomboti din aluat cu o jumate de pruna in mijloc. I-am introdus cu grija intr-o cratita in care apa cu o lingurita de sare deja clocotea si i-am lasat sa fiarba cam 2 minute dupa ce s-au ridicat la suprafata, apoi i-am scos cu o spumiera si i-am dat prin grisul prajit cu zahar si scortisoara si i-am asezat pe o tava unde au stat foarte putina vreme, pt ca foarte curand au disparut de am crezut ca s-a mutat triunghiul bermudelor la mine in bucatarie.:). Dar nu m-am speriat pt ca sunt deja obisnuita cu astfel de "activitati paranormale" in bucatarie la mine :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune din aluat cu gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Kori 1

26.09.2011, 10:09

multumesc, MotanLaOale , am sa incerc asa , si mie mi s-a parut ca ar trebui mai zemosi si cu mai multa pruna

jolygina 1

29.09.2011, 09:55

place

Lau 1

03.10.2011, 14:22

buni

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Galusti cu gem