Bomboane de biscuiti cu portocala confiata

de Angelina_Elena in Dulciuri, 15 Mar 2013 | 2216 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g biscuiti simpli
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 100 g nuci macinate
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura nesquik
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • coaja de la 1 portocala
  • bucatele de portocala confiata
Decor:
  • nuca de cocos
  • colorant albastru (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane de biscuiti cu portocala confiata:

Biscuitii se maruntesc fin, apoi se amesteca cu nuca macinata.


Intr-un ibric punem cacaoa, nesquik-ul, zaharul, coaja de portocala si amestecam.


Adaugam apoi laptele si margarina. Punem ibricul pe foc si lasam sa fiarba pana cand zaharul si untul s-au topit, iar siropul s-a ingrosat putin.


Luam apoi ibricul de pe foc si adaugam esenta de portocale.


Peste biscuiti si nuca se adauga treptat siropul de lapte cu cacao (s-ar putea sa nu avem nevoie de tot siropul) si amestecam pana se leaga compozitia.


Se formeza bilutele, punand cate o bucatica de portocala confiata in mijloc, apoi se "tavalesc" prin nuca de cocos.


O parte din nuca de cocos am colorat-o cu o picatura de colorant albastru.


Sunt foarte bune si aromate!


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane de biscuiti cu portocala confiata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Angelina_Elena 1

17.03.2013, 12:36

Anett

Angelina_Elena 1

17.03.2013, 12:36

multumesc Rocsi!

Angelina_Elena 1

17.03.2013, 12:37

multumesc Simo!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata