Tarta cu prune si dulceata de prune

de Lau in Prajituri, 11 Sep 2012 | 3408 vizualizari

 

sursa rux >:D

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 400 g faina
  • 150 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 lamaie
  • umplutura
  • 1 borcan de dulceata de prune
  • scortisoara
  • 2 linguri de zahar
  • prune
  • vanilie
  • 2 linguri de alune macinate
  • uns
  • 1 galbenus
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si dulceata de prune:

Untul la temperatura camerei il amestecam cu zaharul si galbenusurile, adaugam si restul de ingrediente si framantam un aluat elastic si nelipcios. Invelim coca in folie alimentara si dam la frigider 30 minute.

Prunele le spalam si le scoatem samburii, le taiem in felii mai grosute, adaugam zaharul, scortisoara, esenta de vanilie si amestecam. Lasam deoparte cca 10 minute, dupa care le scurgem de zeama.

Ungem tava cu unt si tapetam cu hartie de copt

Scoatem coca si o impartim in 2.

Intindem o foaie pe care o asezam in tava, o intepam cu furculita, adaugam alunele macinate, prunele si deasupra dulceata de prune.

Deasupra am facut un grilaj din restul de coca ramasa

Ungem cu galbenusl de ou si dam la cuptor cca 35 minute (pana se rumeneste frumos deasupra)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune (Reteta Video)