Tarta cu prune si dulceata de prune

de Lau in Prajituri, 11 Sep 2012 | 1807 vizualizari

 

sursa rux >:D

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 400 g faina
  • 150 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 lamaie
  • umplutura
  • 1 borcan de dulceata de prune
  • scortisoara
  • 2 linguri de zahar
  • prune
  • vanilie
  • 2 linguri de alune macinate
  • uns
  • 1 galbenus
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si dulceata de prune:

Untul la temperatura camerei il amestecam cu zaharul si galbenusurile, adaugam si restul de ingrediente si framantam un aluat elastic si nelipcios. Invelim coca in folie alimentara si dam la frigider 30 minute.


Prunele le spalam si le scoatem samburii, le taiem in felii mai grosute, adaugam zaharul, scortisoara, esenta de vanilie si amestecam. Lasam deoparte cca 10 minute, dupa care le scurgem de zeama.


Ungem tava cu unt si tapetam cu hartie de copt


Scoatem coca si o impartim in 2.


Intindem o foaie pe care o asezam in tava, o intepam cu furculita, adaugam alunele macinate, prunele si deasupra dulceata de prune.


Deasupra am facut un grilaj din restul de coca ramasa


Ungem cu galbenusl de ou si dam la cuptor cca 35 minute (pana se rumeneste frumos deasupra)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Lau 1

16.09.2012, 21:37

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:42

Dana_Retetegg 1

24.11.2012, 22:47

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune si alune de padure