Tarta cu prune, visine si crumble

de Rocsi in Mancaruri de post, 1 Mai 2013 | 5344 vizualizari

 

Nu mai stiam ce sa prepar dulce de post asa ca Anca mi-a dat o idee vazand la ea tarta cu mere si crumble. Am scos din congelator ultima punga de prune, am mai pus si cateva visine si uite asa am obtinut un dulce de post pe gustul nostru. Multumesc Anca pentru idee!!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 2 linguri zahar
  • 125 gr margarina la pachet
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 4-5 linguri apa rece

Pentru crumble:

  • 170 gr zahar
  • 150 gr margarina la pachet
  • 150 gr faina
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 bol cu prune
  • 1 borcan mic cu visine fara samburi
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune, visine si crumble:

Prunele le punem la scurs intr-o sita iar dedesubt un bol unde sa se lase zeama.
Aluatul:
Intr-un bol punem margarina cubulete, zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul cu pastai de vanilie, sarea si le amestecam cu mana.
Adaugam faina si framantam usor, apoi ca sa se inchege aluatul punem 4-5 linguri de apa rece.
Cand aluatul este omogenizat, formam o bila, il invelim in folie alimentara si il dam pentru 30 de minute la frigider.
Crumble:
Margarina taiata cubulete o amestecam cu faina, zaharul si zaharul cu pastai de vanilie pana obtinem un aluat nisipos.
Scoatem aluatul de la frigider, presaram faina pe masa de lucru si intindem o foaie potrivita ca si grosime.
Ungem o tava de tarta cu margarina, punem hartie de copt, asezam foaia de aluat si o intepam cu o furculita.
Prunele si visinele le punem peste aluat, iar deasupra preasaram crumblel-ul

Dam tava in cuptorul incins pana tarta prinde o crusta aurie.
O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca, o pudram cu zahar si servim...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune, visine si crumble" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

Rocsi 1

03.05.2013, 22:30

Cristena multumesc

Angelina_Elena 1

07.05.2013, 21:18

Imi place!

Rocsi 1

07.05.2013, 22:07

Ce ma bucur Daria

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta traditionala

de Sztufi 1

pe 23.03 la 10:53

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert mini tarte cu cirese