Tarta cu pui si bambus

de - TABITA - in Aperitive / Garnituri, 14 Iun 2013 | 2157 vizualizari

 

O tarta foarte gustoasa. Se topeste imediat!

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat de foietaj

Umplutura:

  • 2 pulpe de pui
  • 100 g bambus (din borcan)
  • 1-2 linguri de smantana
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • putin ulei
  • sare
  • piper
  • ierburi de provence

Pentru uns:

  • 1 ou
  • 1 lingura de lapte
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pui si bambus:

Aluatul de foietaj se decongeleaza, se pune intr-o forma de tarta tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei. Se acopera marginile formei si se taie surplusul de aluat.


Pulpele se spala se dezoseaza si se taie bucati mici.


Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.


Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins si se caleste ceapa. Apoi se scurge de ulei si se lasa sa se racoreasca.


Pulpele se pun in ulei incins sa se caleasca, cand sunt pe jumatare facute se pune bambusul si se mai lasa cateva minute. Se condimenteaza cu sare, piper, ierburi de provence. Se scurge de ulei si se lasa putin sa se raceasca.


Ceapa calita se pune peste aluat, apoi bucatile de pulpa si bambusul.


Se bate un ou, se amesteca cu smantana si se toarna peste umplutura.


Marginile aluatului se indoaie peste umplutura.


Pentru uns: se bate un ou, se amesteca cu o lingura de lapte si cu ajutorul unei pensule se unge marginea tartei.


Se da la cuptorul preincalzit la 190°C pentru 20-30 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se serveste calda sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pui si bambus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

- TABITA - 1

18.11.2013, 18:58

Krysty

Panacris 1

07.01.2015, 18:11

- TABITA - 1

07.01.2015, 23:38

Cris

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Quiche cu pui si legume