Tarta cu rosii

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 13 Iul 2013 | 950 vizualizari

 

Extrem de simpla si adaptata in functie de preferinte, gust si cu ce era prin frigider...

 

INGREDIENTE

  • 7 rosii mici sau cherry
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura busuioc proaspat tocat
  • carne de pui fiarta si maruntita(o pulpa)
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita otet balsamic
  • aluat foietaj(atit cit incape in tigaie)
  • pt decor:
  • cascaval ras
  • frunzulite de busuioc
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu rosii:

Se pune uleiul de masline intr-o tigaie mice care poate fi bagata ulterior in cuptor. Cind uleiul este incins se pune carnea de pui si se caleste 2-3 minute. Se adauga sare, piper, busuioc, rozmarin, se continua prajirea, se adauga rosiile intregi spalate si sterse, miere si otet. Se mai calesc toate ingredientele 2- 3minute. Se decupeaza o bucata de aluat foietaj atit cit sa incapa in tigaie peste toate ingredientele. Se aseaza foaia de aluat si se da la cuptorul incins la 170-180 grade pt 30 minte. Cind tarta este calduta se pune o farfurie peste tigaie si cu o miscare rapida se intoarce tarta in farfurie. Se rade putin cascaval si se decoreaza cu frunzulite de busuioc.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

neaparat lasati tarta sa se raceasca, rosiile si-au lasat din suc si tarta este mai suculenta

2

nu este necesar sa folositi carne

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu rosii-0
Tarta cu rosii-1
Tarta cu rosii-2
Tarta cu rosii-3
Tarta cu rosii-4
Tarta cu rosii-5
Tarta cu rosii-6
Tarta cu rosii-7
Tarta cu rosii-8
Tarta cu rosii-9
Tarta cu rosii-10
Tarta cu rosii-11

COMENTARII (19)

Rocsi

Rocsi 1

13.07.2013, 21:56

Faina tarta

Valclaudia

Valclaudia 1

13.07.2013, 23:23

ce poate fi mai bun decat o astfel de tarta?

camelia75

camelia75 1

14.07.2013, 17:21

Arata delicios!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53