Tarta cu somon afumat si feta

de RuxyRux in Somon, 26 Apr 2012 | 9829 vizualizari

 

Cum puteam sa vin fara un dar la ziua lui Medi??? Acest om deosebit si drag inimii mele? Si ce puteam sa aduc mai bun si mai gustos decat o tarta sarata cu somon afumat...asa cum ii place ei...Medi draga mea...te imbratisez si-ti doresc o viata plina ochi de bine si bun!

 

INGREDIENTE

  • 375 gr faina
  • 240 gr unt
  • 5 linguri iaurt grecesc( sau iaurtmai gras)
  • putina sare( 1/2 lingurita)
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei de masline
  • un praf de salvie
  • un praf de chimion macinat
  • un praf de piper
  • inca putina faina( o mana )
  • Umplutura:
  • 2 placi de somon afumat( fasiutele subtiri care se gasesc gata ambalate)
  • 300 gr feta
  • 5 linguri iaurt grecesc
  • 3 linguri smantana mai grasa
  • 250 gr crema de branza
  • 2 oua
  • un manunchi de chives
  • 2 galbenusuri pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu somon afumat si feta:

Blatul este acelasi ca la tarta cu branzeturi grecesti si de care v-am spus ca m-am indragostit...aduce teribil de bine cu foietajul si e ff simplu de facut. Framantam toate ingredientele cu untul moale si aluatul rezultat il infoliem si-l dam la rece pentru 30 de minute.


Este posibil ca la framantat sa mai avem nevoie de o mana de faina( framantam pana nu se mai lipeste de maini)


Cat aluatul sta la rece preparam umplutura:


Amestecam la mixer ingredientele mai putin somonul.


Scoatem aluatul, il impartim in doua bucati una mai mare si una mai mica( cam 3/4 si 1/4).


Punem bucata mai mare pe o suprafata de intins si-l intindem cat este forma de tarta, punand deasupra folie de prospetime. Se intinde mult mai usor peste aceasta folie.


Tapetam cu foaie de copt si asezam aluatul intins. Intepam e toata suprafata cu o furculita si turnam compozitia. Punem si fasiutele de somon.


Intoarcem usor marginea peste umplutura.


Bucata ramasa o impartim in doua si fiecare bucata la randul ei in trei formand trei snururi pe care le vom impleti prin rasucire ca in imagine.


Asezam impletitura pe marginea tartei presaram din nou chives si ungem aluatul cu galbenus.


Primele zece minute coacem la 200 de grade dupa aceea reducem temperatura la 180 de grade si coacem inca 40 de minute.


Racim putin si o servim daca se poate calda....e o bunatate!


Medi, ti-o dedic cu mare drag...

 

TIPS-URI

1

Tarta va sta la cuptor 50 de minute si daca simtim ca se arde, ultimile zece minute vom coace cu usa cuptorului intredeschisa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu somon afumat si feta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (43)

ralu_ca 1

25.05.2013, 14:45

danakarin 1

25.05.2013, 15:19

Arata exceptional! Iar somonul afumat e o inune!

RuxyRux 1

26.05.2013, 18:30

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!