Tarta cu spanac

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 30 Apr 2013 | 1326 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • cca 250 -300 gr. faina neagra
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 cub de drojdie
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita de zahar
  • Umplutura:
  • 1 pachetel de spanac congelat
  • 3-4 linguri de ulei
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri de bulion
  • Decor:
  • 1 ou
  • 100 gr.cascaval Delaco (dat pe razatoare)
  • cateva masline negre
  • mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac:

Preparam mai intai umplutura: spanacul se caleste in ulei pana se evapora apa, adaugam usturoiul tocat si condimentam,apoi lasam sa se raceasca acest amestec.

Framantam un aluat din toate ingredientele, intindem o foaie de marimea vasului termorezistent in care dorim sa preparam aceasta tarta, avand grija ca peretii vasului sa fie captusiti cu aluat. (Lasam deoparte restul de aluat pentru ca-l vom folosi la acoperit. ) Peste foaia asezata in vas adaugam cele doua linguri de bulion, nivelam sa fie repartizat pe intreaga suprafata,apoi adaugam umplutura de spanac.

Intindem restul de aluat, daca vreti puteti decupa forme pe care sa le asezat deasupra spanacului. Ungem cu ou batut intreaga suprafata a tartei, presaram cascavalul, macul, decoram cu masline si dam la cuptor (care trebuie sa fie preincalzit) pentru cca 40 min. la temp. moderata (160 grade).

 

 

 

TIPS-URI

1

Se poate servi calda sau rece (dupa preferinta), e buna oricum! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

laura_n 1

30.04.2013, 21:55

excelenta, eu sunt fan spanac, mai ales tarte cu spanac

Alexandra Elena 1

30.04.2013, 23:01

ce bine arata

diana_k 1

01.05.2013, 09:53

foarte buna tarta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!