Tarta cu spanac

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 30 Apr 2013 | 2240 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • cca 250 -300 gr. faina neagra
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 cub de drojdie
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita de zahar
  • Umplutura:
  • 1 pachetel de spanac congelat
  • 3-4 linguri de ulei
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri de bulion
  • Decor:
  • 1 ou
  • 100 gr.cascaval Delaco (dat pe razatoare)
  • cateva masline negre
  • mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac:

Preparam mai intai umplutura: spanacul se caleste in ulei pana se evapora apa, adaugam usturoiul tocat si condimentam,apoi lasam sa se raceasca acest amestec.


Framantam un aluat din toate ingredientele, intindem o foaie de marimea vasului termorezistent in care dorim sa preparam aceasta tarta, avand grija ca peretii vasului sa fie captusiti cu aluat. (Lasam deoparte restul de aluat pentru ca-l vom folosi la acoperit. ) Peste foaia asezata in vas adaugam cele doua linguri de bulion, nivelam sa fie repartizat pe intreaga suprafata,apoi adaugam umplutura de spanac.


Intindem restul de aluat, daca vreti puteti decupa forme pe care sa le asezat deasupra spanacului. Ungem cu ou batut intreaga suprafata a tartei, presaram cascavalul, macul, decoram cu masline si dam la cuptor (care trebuie sa fie preincalzit) pentru cca 40 min. la temp. moderata (160 grade).



TIPS-URI

1

Se poate servi calda sau rece (dupa preferinta), e buna oricum! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 29 %
349.99 lei
249.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

laura_n 1

30.04.2013, 21:55

excelenta, eu sunt fan spanac, mai ales tarte cu spanac

Alexandra Elena 1

30.04.2013, 23:01

ce bine arata

diana_k 1

01.05.2013, 09:53

foarte buna tarta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

11882 puncte

mihaelar63

10730 puncte

oanapl

9685 puncte

Rocsi

7318 puncte

Constelatialeu

6755 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de miel
  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de avocado cu ton

de Lau 9

ieri la 21:54

Prajitura cu crema de portocale de post

de Rocsi 9

ieri la 20:28

Cartofi Duchesse, cu branza sarata

de RODIMUR 7

ieri la 12:42

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti (reteta adaptata)