Tarta cu struguri

de Oana in Prajituri, 2 Noi 2010 | 3751 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 120 g unt
  • 200 g faina
  • o lingurita rasa cu sare
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri lapte
  • Umplutura:
  • 500 g struguri albi si negri
  • 250 g branza grasa de vaci
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte
  • 3 oua
  • 2 linguri amidon
  • 100 g zahar
  • o fiola esenta de vanilie
  • coaja rasa de portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu struguri:

Pentru blat, se topeste untul, sa fie lichid si se lasa la racit. Se cerne faina, se adauga sarea, zaharul si laptele, apoi untul topit si se amesteca cu mana pana se obtine o bila de aluat moale si nelipicios. Se intinde cu mana intr-o tava de tarta, se ridica si pe peretii formei, apoi se pune la frigider pana se pregateste umplutura.

Strugurii se spala, se cresteaza si se scot samburii. Se amesteca cu mixerul restul ingredientelor, se toarna compozitia in forma de tarta si se aseaza deasupra strugurii. Se coace in cuptorul incins, la foc mic, pana se incheaga bine si se rumeneste usor. Se scoate si se lasa tarta la racit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu struguri-0
Tarta cu struguri-1
Tarta cu struguri-2
Tarta cu struguri-3
Tarta cu struguri-4
Tarta cu struguri-5

COMENTARII (16)

Irina

Irina 1

02.11.2010, 21:12


Hei,azi ai stat acasa?

mena29

mena29 1

02.11.2010, 22:09

Oana

Oana 1

03.11.2010, 17:03

Irinuco, nu am stat ieri acasa, am fost dupa-amiaza

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!