Negrese de post

de Lore in Prajituri, 18 Mar 2011 | 7008 vizualizari

 

Bine v-am gasit, bucatareselor si bucatarasilor! Urmaresc de multa vreme siteul si mi-a fost de nenumarate ori de mare ajutor. Marea mea pasiune este 'prajitureala' asa ca am incercat multe retete de pe bucataras.ro si mi-au iesit intotdeauna. Vin si eu cu o reteta de negrese de post, o am de la mama soacra si este delicioasa. Incercati-o cu incredere, o sa primiti multe laude, credeti-ma :-)
In momentul in care este gata, compozitia arata ca o ciulama ceva mai subtire. Nu va speriati, asa trebuie sa arate. Prima data cand am pregatit-o, am asteptat cu emotii sa se coaca deoarece nu am am crezut c-o sa creasca dupa felul in care arata. Dar a iesit excelent, le-am adus colegilor la serviciu si au fost foarte incantati. Din pacate nu am decat o poza dar in curand o sa le mai prepar colegilor o negresa si atunci o sa fac poze in timpul prepararii si-o sa le postez.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani apa minerala
  • 1 cana zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • coaja de lamaie si portocala
  • 1 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura drojdie uscata
  • un praf de sare
  • Optional: mere taiate cubulete, stafide, nuci
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negrese de post:

Faina se amesteca cu drojdia, praful de copt, coaja de lamaie si portocala si cacao. Intr-un bol, se toarna apa minerala, zaharul, sarea, uleiul, vanilia si esenta de rom si se mixeaza pana se topeste zaharul. Se adauga apoi, lingura cu lingura, amestecul de faina-drojdie-praf de copt. Cand compozitia este omogena se adauga bicarbonatul stins in zeama de lamaie sau otet. Dupa preferinta se pot adauga in compozitie mere, nuci, stafide etc. Se coace intr-o tava acoperita cu foaie de copt, in cuptorul preincalzit la 190 de grade, timp de 30 de minute. Cand este rece se pudreaza cu zahar.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negrese de post" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

kamy 1

20.03.2011, 15:18

bine ai venit

adry88 1

03.06.2011, 10:52

o bunatate

Lore 1

17.06.2011, 17:36

Offf... am uitat faina! Trebuie aproximativ 1 si 1/2 - 2 cani de faina. Ajustati cantitatea de faina in functie de consistenta aluatului. Trebuie sa fie la fel de gros ca un aluat de pandispan. Imi cer scuze de intarziere, m-am prins cu altele...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Capricii