Tarta cu Unt de Mere si Crema de Mascarpone

de BakeUpArtist in Dulciuri, 14 Ian 2017 | 2175 vizualizari

 

Întotdeauna mi-a plăcut combinația dintre mere și cremă de brânză, cred că se vede și din istoricul postărilor mele. Merele aduc prospețimea, iar brânza vine cu textura cremoasă care nu te lasă să te oprești din mâncat. De data aceasta, am încercat ceva nou, am făcut unt de mere, pe care îl pot conserva la borcan, să păstrez și pentru data viitoare.   

 

INGREDIENTE

Unt de mere

  • 1 kg mere
  • 2 lingurite scortisoara
  • 100 h zahar

Blat tarta

  • 120 g unt gras
  • 250 g faina
  • 80 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 3-4 linguri apa rece
  • un praf de sare

Crema de mascarpone

  • 250 g mascarpone
  • 100 ml smanatana lichida
  • 2 linguri frisca nebatuta
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu Unt de Mere si Crema de Mascarpone:

 

Unt de mere

 Merele se spală și se taie cuburi; eu nu am îndepărtat coaja, pentru că o bună parte din aromă merelor provine din coajă.  Se pun în cuptor, la foc mic, acoperite, pentru 2 ore, timp în care se amestecă din când în când. După aproximativ o oră de stat în cuptor, se adaugă și zahărul și se amestecă. Se scot merele coapte din cuptor, se pasează bine și, folosind un blender de mână, se mixează până devin cremoase. Acum se introduc din nou în cuptor pentru încă 45 de minute, la foc mediu, timp în care se amestecă mai frecvent. În acest timp, compoziția începe să devină mai groasă.

Când aproape este gata, se adaugă scorțișoara și se amestecă bine. Compoziția va căpăta textură mai untoasă după ce se răcește.

 Blat de tartă

  Se mixează făina cu zahărul pudră și cu unul rece, din frigider. Treptat, se adaugă câte un gălbenuș de ou, mixând bine după fiecare. Apoi, se adaugă și cele 3 linguri de apă.  Aluatul obținut se infoliaza în plastic și se ține în frigider cel puțin 30 de minute. Apoi se lucrează pe blatul de lucru, se așează pe tava de tartă și se înțeapă cu o furculiță.

Blatul se coace singur pentru aproximativ 10-12 minute, la foc mediu, până se rumenește puțin pe margini. 

Crema de Mascarpone

Se mixează brânza mascarpone cu zahărul pudră. Se adaugă smântâna lichidă și se mixează bine. La sfârșit, se adaugă frișca nebătuta și se mixează până capătă textură fermă. 

Peste blatul de tartă copt, se adaugă un strat de unt de mere, apoi un strat de cremă de mascarpone. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu Unt de Mere si Crema de Mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

BakeUpArtist 1

16.01.2017, 09:12

Va multumesc frumos!!

miki_a 1

17.01.2017, 18:35

Felicitari pentru frumoasa prezentare!

kytz 1

18.01.2017, 14:10

Minunata tarta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mousse de ciocolata reteta celui mai fin si delicios desert

ieri la 14:57

Prajitura cu cirese semi amare

pe 24.05 la 21:50

Tacos cheeseburger - Un preparat fusion gustos

pe 24.05 la 15:51

Mancare de  naut  cu spanac si curry in stil asiatic

de Ksenya 5

pe 24.05 la 11:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede