Tarta cu Unt de Mere si Crema de Mascarpone

de BakeUpArtist in Dulciuri, 14 Ian 2017 | 428 vizualizari

 

Întotdeauna mi-a plăcut combinația dintre mere și cremă de brânză, cred că se vede și din istoricul postărilor mele. Merele aduc prospețimea, iar brânza vine cu textura cremoasă care nu te lasă să te oprești din mâncat. De data aceasta, am încercat ceva nou, am făcut unt de mere, pe care îl pot conserva la borcan, să păstrez și pentru data viitoare.   

 

INGREDIENTE

Unt de mere

  • 1 kg mere
  • 2 lingurite scortisoara
  • 100 h zahar

Blat tarta

  • 120 g unt gras
  • 250 g faina
  • 80 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 3-4 linguri apa rece
  • un praf de sare

Crema de mascarpone

  • 250 g mascarpone
  • 100 ml smanatana lichida
  • 2 linguri frisca nebatuta
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu Unt de Mere si Crema de Mascarpone:


Unt de mere


Merele se spală și se taie cuburi; eu nu am îndepărtat coaja, pentru că o bună parte din aromă merelor provine din coajă. Se pun în cuptor, la foc mic, acoperite, pentru 2 ore, timp în care se amestecă din când în când. După aproximativ o oră de stat în cuptor, se adaugă și zahărul și se amestecă. Se scot merele coapte din cuptor, se pasează bine și, folosind un blender de mână, se mixează până devin cremoase. Acum se introduc din nou în cuptor pentru încă 45 de minute, la foc mediu, timp în care se amestecă mai frecvent. În acest timp, compoziția începe să devină mai groasă.


Când aproape este gata, se adaugă scorțișoara și se amestecă bine. Compoziția va căpăta textură mai untoasă după ce se răcește.


Blat de tartă


Se mixează făina cu zahărul pudră și cu unul rece, din frigider. Treptat, se adaugă câte un gălbenuș de ou, mixând bine după fiecare. Apoi, se adaugă și cele 3 linguri de apă. Aluatul obținut se infoliaza în plastic și se ține în frigider cel puțin 30 de minute. Apoi se lucrează pe blatul de lucru, se așează pe tava de tartă și se înțeapă cu o furculiță.


Blatul se coace singur pentru aproximativ 10-12 minute, la foc mediu, până se rumenește puțin pe margini.


Crema de Mascarpone


Se mixează brânza mascarpone cu zahărul pudră. Se adaugă smântâna lichidă și se mixează bine. La sfârșit, se adaugă frișca nebătuta și se mixează până capătă textură fermă.


Peste blatul de tartă copt, se adaugă un strat de unt de mere, apoi un strat de cremă de mascarpone.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu Unt de Mere si Crema de Mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

BakeUpArtist 1

16.01.2017, 09:12

Va multumesc frumos!!

miki_a 1

17.01.2017, 18:35

Felicitari pentru frumoasa prezentare!

kytz 1

18.01.2017, 14:10

Minunata tarta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de pere cu mere