Tarta cu vinete si branza de vaci

de daniastefania in Aperitive / Garnituri, 18 Iun 2015 | 1440 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 300 gr faina
  • 150 gr unt
  • 2 oua
  • Sare

Pentru umplutura:

  • 2 vinete medii
  • 1 ceapa verde
  • 1 catel usturoi
  • 200 gr branza de vaci
  • 3 oua
  • 200 ml smantana
  • Sare
  • Piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu vinete si branza de vaci:

Pregatim prima data aluatul. Cernem faina intr-un vas si adaugam untul rece. Faramitam cu mana pana devine nisipos. Adaugam sarea si ouale. Amestecam pana obtinem o bila. Acoperim cu folie transparenta si dam la frigider, o ora. Intre timp pregatim umplutura. Curatam vinetele, le spalam si le taiem cubulete. Ceapa o curatam si o tocam marunt. La fel si usturoiul. Punem ceapa intr-o tigaie cu putin ulei si o calim. Adaugam usturoiul. Lasam un minut apoi adaugam vinetele. Le prajim 10 minute. Scoatem apoi legumele cu paleta. Intr-un vas batem bine ouale cu sare si piper. Adaugam branza de vaci, smantana si vinetele cu ceapa si usturoiul. Amestecam bine totul. Scoatem aluatul din frigider si il intindem pe masa usor infainata. Il punem intr-o forma rotunda unsa cu putin ulei. Intindem aluatul, astfel incat sa ajunga peste margini. Turnam umplutura si dam 40 de minute la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pana se rumeneste aluatul frumos.


Lasam la racit in forma, apoi servim o felie buna! Pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu vinete si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

daniastefania 1

18.06.2015, 14:36

Multumesc!

Bunica 1

18.06.2015, 14:46

Bunătate de bunătateC!

Andreea Caroline 1

18.06.2015, 16:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv drob de pui