Tarta cu vinete si branza de vaci

de daniastefania in Aperitive / Garnituri, 18 Iun 2015 | 1068 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 300 gr faina
  • 150 gr unt
  • 2 oua
  • Sare

Pentru umplutura:

  • 2 vinete medii
  • 1 ceapa verde
  • 1 catel usturoi
  • 200 gr branza de vaci
  • 3 oua
  • 200 ml smantana
  • Sare
  • Piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu vinete si branza de vaci:

Pregatim prima data aluatul. Cernem faina intr-un vas si adaugam untul rece. Faramitam cu mana pana devine nisipos. Adaugam sarea si ouale. Amestecam pana obtinem o bila. Acoperim cu folie transparenta si dam la frigider, o ora. Intre timp pregatim umplutura. Curatam vinetele, le spalam si le taiem cubulete. Ceapa o curatam si o tocam marunt. La fel si usturoiul. Punem ceapa intr-o tigaie cu putin ulei si o calim. Adaugam usturoiul. Lasam un minut apoi adaugam vinetele. Le prajim 10 minute. Scoatem apoi legumele cu paleta. Intr-un vas batem bine ouale cu sare si piper. Adaugam branza de vaci, smantana si vinetele cu ceapa si usturoiul. Amestecam bine totul. Scoatem aluatul din frigider si il intindem pe masa usor infainata. Il punem intr-o forma rotunda unsa cu putin ulei. Intindem aluatul, astfel incat sa ajunga peste margini. Turnam umplutura si dam 40 de minute la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pana se rumeneste aluatul frumos.


Lasam la racit in forma, apoi servim o felie buna! Pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu vinete si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

daniastefania 1

18.06.2015, 14:36

Multumesc!

Bunica 1

18.06.2015, 14:46

Bunătate de bunătateC!

Andreea Caroline 1

18.06.2015, 16:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv