Tartă cu vişine

de diaconta in Prajituri, 26 Feb 2012 | 5876 vizualizari

 

Aşa cum v-am spus,în acest week-end am fost mai cuminte la capitolul „dulciurele”.Motivele ar fi mai multe,o răceală care s-a gândit să mă viziteze în prag de primăvară,apoi fetele au zis că prea mă răzbun în week-end pentru poftele îndurate în timpul săptămânii şi apoi n-am prea avut nici timp nici prea multă inspiraţie.
Deci nu am decât un desert simplu,foarte aromat şi cu fructe.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foaia de tarta:
  • 350 gr faina
  • 150 gr zahar brun
  • 170 gr unt
  • 2 oua
  • 2 linguri apa rece
  • Sare
  • 5 gr praf de copt
  • Pudra de portocale
  • Esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • Visine din compot pentru prajituri(din rezerva proprie,la anul triplez portia)2 borcane de 400 ml
  • Afine congelate
  • Un plic budinca cu gust de vanilie
  • Cateva picaturi esenta de migdale
  • ½ lingurita scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu vişine:

Preparam mai intai foaia de tarta.Aceasta va trebui sa stea la frigider,timp in care vom prepara umplutura.


Cernem faina,o amestecam cu sarea si praful de copt.De data aceasta,praful de copt are rolul doar de a fragezi aluatul ,nu de a-l ajuta sa creasca.Apoi amestecam cu zaharul brun si aromele.


Untul rece de la frigider il taiem cubulete,il punem in amestecul de faina si amestecam repede cu varfurile degetelor.Vom obtine o compozitie asemanatoare pesmetului.Adaugam ouale si apa.Framantam pana obtinem un aluat omogen.Nu trebuie sa exagerati cu framantatul,nu este nevoie pentru aluatul de tarta.Daca compozitia este prea moale,mai adaugam putina faina.


Facem o bila de aluat,acoperim cu folie alimentara si lasam la frigider pentru 30 de minute.


Pentru umplutura am folosit visinele din cele doua borcane de compot si cam 300 ml de sirop.As fi putut pune chiar 400 ml,mi-ar fi placut o umplutura putin mai …fluida.


Praful de budinca il amestecam cu putin sirop.Apoi il incorporam in restul de visine cu sirop.Punem vasul pe foc si amestecam pana cand amestecul se ingroasa.E momentul sa punem esenta de migdale si scortisoara.Adaugam si afinele.Le-am pus doar la final pentru ca fructele sa ramana intregi.


Lasam umplutura sa se raceasca.


Scoatem aluatul de la frigider,il impartim astfel incat sa ne ramana putin si pentru grilajul de deasupra. Intindem o foaie rotunda,de dimensiunea tavii in care coacem tarta,avand grija sa ramana suficient aluat cat sa imbracam si marginile vasului. Daca nu folosim o tava antiaderenta,o tapetam in prealabil. Dupa ce asezam foaia in tava,aranjam si marginile,taind surplusul daca este nevoie. Punem umplutura in tava peste foaie,apoi pregatim din aluatul retinut,un grilaj din fasii inguste.


Am vrut sa fac o „plasa” dar incercarea mea a esuat,e un aluat cu care nu se lucreaza prea usor.


Punem tava in cuptorul preincalzit,timp de 30-40 de minute. Lasam sa se raceasca si pudram cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (81)

diaconta 1

05.09.2012, 14:03

Ciocolatacufistic multumesc

Krystyan Trendy 1

02.11.2013, 07:58

foarte buna

diaconta 1

03.11.2013, 22:06

Krysty,imi plac tare mult visinele in prajituri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu visine