Rulada de bezea cu crema de ciocolata

de Miha in Prajituri, 30 Iun 2010 | 6132 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 albusuri
  • 250 g zahar
  • 50 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie]
  • Pentru crema:
  • 1 plic Crem Ole Dr Oetcher
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de bezea cu crema de ciocolata:

Crema:


Frisca se amesteca cu lapte, apoi se pune praful de budinca. Se mixeaza cateva minute pana se intareste. Se da la rece pana este gata blatul.


Blat:


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma incepe sa se intareasca se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, care face "turturi" in momentul in care scoatem paleta mixerului. La sfarsit incorporam usor nuca de cocos, cu miscari de jos in sus.


Compozitia obtinuta o punem intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru 15-20 minute, pana incepe bezeaua sa se aureasca. Se da focul la mic si cu usa cuptorului deschisa si se mai lasa in jur de 1 ora- 1 ora si jumatate.


Blatul se rastoarna pe o hartie de copt presarata cu zahar. Se ruleaza usor. Blatul va crapa din loc in loc, dar nu este nici o problema, acesta este tot farmecul. Dupa cateva minute se deruleaza, se unge cu crema si se ruleaza din nou.


Se da la frigider pentru 1 ora, apoi se pudreaza cu zahar si se portioneaza.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de bezea cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

mena29 1

30.06.2010, 13:43

ce bine arata

Julie 1

30.06.2010, 15:43

Bine mai arata! Esti o dulce ca ne dai mereu ...bezele!

ana 1

01.07.2010, 07:57

Arata foarte bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu bezea - reteta 400