Tarta cu visine si crumble

de La Ancuta in Prajituri, 26 Aug 2013 | 3639 vizualizari

 

Nu mai este o noutate ca iubesc tartele. Pentru ca aveam un compot de visine inceput, am hotarat sa le transf orm intr-o tarta frageda si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • 350 g faina
  • Umplutura:
  • 500 g barnza de vaci
  • 1/2 plic praf de budinca de vanilie
  • 100 g zahar
  • 1 oua
  • sucul de la 1/2 de lamaie
  • 300 g visine fara samburi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine si crumble:

Pentru aluat amestecam toate ingredientele pana rezulta un aluat elastic. 3/4 din aluat il intindem in tava rotunda unsa cu unt.

Pentru umplutura mixam branza de vaci cu oul si zaharul apoi adaugam praful de budinca si zeama de lamaie. Mixam pana se omogenizeaza. Turnam umplutura peste aluat iar deasupra asezam visinele. Aluatul ramas il faramitam si il presaram peste visine.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana cand de rumeneste deasupra. Lasam sa se raceasca in tava apoi portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine si crumble" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu visine din compot