Ecler in foitaj

de laylalala in Prajituri, 21 Noi 2011 | 4018 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat Ecler
  • 200 ml lapte
  • 50 ml lichior crema caramel (optional, se poate inlocui cu altceva sau se pun 250 ml lapte)
  • 70 gr u
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 150 gr faina
  •  4-5 oua
  • 800 gr foitaj, taiat in patrate, cu latura de aprox.7 cm
  •  pudding, pentru umplut eclerul
  •  frisca si ciocolata topita, pentru décor
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecler in foitaj:

1. Pune intr-o cratita laptele, lichiorul, untul,sarea si zaharul. Dup ace au dat intr-un clocot,ia cratita de pe foc si adauga faina dintr-o data apoi amesteca bine pana se formeaza un aluat mai tare.Pune cratita pe foc si mai lasa 2-3 minute, amestecand.Lasa aluatul sa se raceasca complet apoi adauga cate un ou pe rand, amestecand bine pana se formeaza un aluat potrivit (sa nu fie lichid). 2. Incinge cuptorul la 200°C. Tapeteaza 3-4 tavi cu foaie de copt. Aseaza patratele de aluat foitaj in tavi, la o distanta de 2-3 cm unul de altul. Cu o lingurita, aseaza cate o “bila” de aluat in centru fiecarui patrat apoi ridica colturile fiecarui patrat peste aluatul de ecler si preseaza usor. Da la copt cate 20-30 minute, pana cand s-au rumenit usor si s-au facut. Lasa-le sa se raceasca complet apoi umple aluatul ecler cu pudding(introducand puddingul cu un pos cu varf subtire), decoreaza cu frisca si stropeste cu ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler in foitaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

diana_k 1

22.11.2011, 09:42

minunate!!

mena29 1

22.11.2011, 11:48

Un adevarat deliciu iar budinca mai e si de ciocolata cum imi place mie

mirela0911 1

23.11.2011, 19:47

ce delicioshenie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata