Tarta cu zmeura

de Constelatialeu in Dulciuri, 10 Iul 2013 | 2741 vizualizari

 

E prima data cand fac aluatul asta de tarta,daca nu ma insel m-am inspirat de la Ela,am mintea cam scurta si nu mai stiu exact,ca am citit mai multe retete......in fine,multumesc celor care au postat retete de tarte....Am cules ultima transa de zmeura,ce se mai coace,mananca si pasarile cerului....

 

INGREDIENTE

aluat

  • 250 g faina
  • 150 g zahar
  • 130 g unt
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 1 praf de sare

Crema

  • 3 oua si 1 abus de ou
  • 90 g amidon DR.Oetker
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic finess vanilie burbon
  • 8 linguri zahar
  • cca 300 ml lapte
  • 60 g unt

Ornat

  • 100-150 g zmeura
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu zmeura:

Aluat:


Intr-un castron am pus faina,zaharul ouale,praful de sare si untul maruntit si am framantat foarte repede pana am omogenizat toate ingredientele.Am pus aluatul intr-o folie alimentara si l-am lasat la rece cca 1 ora.Apoi am uns forma de tarta si am tapetat-o cu faina( 25 cm diametru),am intins aluatul scos de la frigider si l-am pus in forma de tarta.Am bagat tarta la cuptorul preincalzit,cca 25-30 min,eu am parlit-o un pic,ca asa-i cand faci si alte chestii....esti cu capul in nori....Scoatem tarta din cuptor o rasturnam pe platou si o lasam sa se raceasca.


Crema:


Ouale mixate cu zaharul ,zaharul vanilat si vanilia burbon,pana devine o crema omogena,adaugam amidonul si apoi laptele amestecand usor sa nu se faca cocoloase.Se fierbe pe baie de abur pana se ingroasa.Luam dupa foc,lasam 10 min sa se racoreasca,adaugam untul si amestecam bine,turnam crema calda peste tarta.O lasam sa se raceasca ,apoi ornam cu zmeura....

 

TIPS-URI

1

untul sa fie la temperatura camerei

2

tarta se inteapa cu furculita inainte sa o bagam in cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

alilianaa 1

10.07.2013, 18:22

buna, buna

Lavinia 1

10.07.2013, 19:17

ce buna

Rocsi 1

10.07.2013, 20:24

Combinatia de crema de vanilie cu zmeura este nemaipomenita

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de vanilie si fructe a la Lilik :)