Tarta de ciocolata si merenghe

de sandytza in Dulciuri, 28 Oct 2009 | 3821 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 300 gr faina
  • 65 gr zahar
  • 65 gr miere
  • 40 gr unt
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 600 ml lapte
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 250 gr ciocolata
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri amidon sau faina
  • 3 linguri margarina
  • Merenghe
  • 5 albusuri
  • 10 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de ciocolata si merenghe:

Se pun toate ingredientele intr-un bol . Praful de copt se pune stins cu otet. Se amesteca bine pana se leaga aluatul apoi se rastoarna pe masa de lucru pe care s-a presarat faina si se mai framanta , daca e cazul se mai adauga faina pana nu se mai lipeste aluatul.

Se intinde o foaie apoi se pune intr-o tava de tarta tapetata cu unt si faina.



Se inlatura aluatul ce iese in exteriorul tavii, se impunge cu o furculita , apoi se pune folie de aluminiu peste care se aseaza boabe de fasole sau daca aveti bilute de portelan pentru ca aluatul sa nu se umfle in cuptor.

Se baga la cuptor la 180 grade timp de 15 minute.
Crema

Ciocolata se topeste pe bain marie. Restul ingredientelor se amesteca bine apoi se pun pe foc la foc incet si se amesteca pana se ingroasa . Se ia de pe foc si se adauga ciocolata topita. Se amesteca bine pana se omogenizeaza.


Montare
Se scoate blatul din tava . Se poate pune intr-o alta tava sau cum am facut eu, am pus doua fasii de hartie in forma de cruce dar capete sa iasa destul inafara, apoi am pus un fund de tava peste fasii. Asta pentru ca tarta sa fie mai usor de scos din tava .

Se pune blatul de tarta in tava si se umple cu crema preparata.Marginile nu o sa se lase.
Separat se prepara merenghele.

Se bat albusurile spuma apoi se adauga zaharul si se contiuna sa se bata pana cand devine ca o crema spumoasa.

Se pune intr-o punga si se aseaza peste crema de ciocolata. Se poate pune si cu lingura si apoi sa i se dea o forma de relief.

Cand toata tarta este astupata de merenghe se baga la cuptor aprox 5-8 min. pana cand varfurile incep sa prinda culoare.


Se lasa la racit inainte de a se servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de ciocolata si merenghe" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu visine

pe 26.06 la 14:04

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Desert negresa cu fructe

de Caty 1

pe 24.06 la 14:21

TOP
utilizatori

Panacris

2938 puncte

Rocsi

2157 puncte

Constelatialeu

1679 puncte

 Merisor

1500 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pere