Tarta de cirese

de sandytza in Prajituri, 18 Iun 2009 | 1508 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 250 gr faina
  • 1 esenta vanilie
  • 100 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de cirese:

Se separa ouale.Albusurile se bat spuma.
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana isi schimba culoarea.
Se adauga praful de copt stins cu otet, untul si laptele.
Se amesteca bine si se adauga spuma de albusuri.
Cand amestecul celor doua devine o crema omogena se adauga treptat faina amestecand de jos in sus sa nu se lase albusul.
Se tapeteaza o tava de 18 cm cu unt si faina si se adauga compozitia pentru blat.

Ciresele se curata de samburi si se aseaza uniform, cate una, peste blat .

Se coace in cuptor la 180 grade ,30 minute.
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tarta de cirese-0
Tarta de cirese-1

COMENTARII (4)

Miha

Miha 1

19.06.2009, 00:29

Sunt de acord! Tare bine arata!

sandytza

sandytza 1

19.06.2009, 00:48

Tin sa recunosc ca eu am eliminat 2 galbenusuri cand am facut-o tocmai pentru ca am facut-o de regim sa pot manca si eu ., iar in loc de zahar am pus indulcitor sucaflor , dar pentru cine nu e la regim reteta e cea postata

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!