Tarta de cirese

de sandytza in Prajituri, 18 Iun 2009 | 3251 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 250 gr faina
  • 1 esenta vanilie
  • 100 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de cirese:

Se separa ouale.Albusurile se bat spuma.
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana isi schimba culoarea.
Se adauga praful de copt stins cu otet, untul si laptele.
Se amesteca bine si se adauga spuma de albusuri.
Cand amestecul celor doua devine o crema omogena se adauga treptat faina amestecand de jos in sus sa nu se lase albusul.
Se tapeteaza o tava de 18 cm cu unt si faina si se adauga compozitia pentru blat.

Ciresele se curata de samburi si se aseaza uniform, cate una, peste blat .

Se coace in cuptor la 180 grade ,30 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Miha 1

19.06.2009, 00:29

Sunt de acord! Tare bine arata!

sandytza 1

19.06.2009, 00:48

Tin sa recunosc ca eu am eliminat 2 galbenusuri cand am facut-o tocmai pentru ca am facut-o de regim sa pot manca si eu ., iar in loc de zahar am pus indulcitor sucaflor , dar pentru cine nu e la regim reteta e cea postata

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:10

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura in trei culori