Prajitura duet cu fructe

de Oana in Prajituri, 11 Noi 2010 | 9428 vizualizari

 

Duet de branza si ciocolata si fructe delicioase!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 125 g unt
  • 200 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 50 g amidon
  • 40 ml lapte
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 250 g branza de vaci
  • 200 g frisca lichida
  • un pliculet de gelatina granulata
  • 100 g zahar pudra
  • o ciocolata amaruie Kandia
  • Decor:
  • o banana
  • o mandarina
  • rondele de ananas
  • struguri
  • un plic de jeleu dr. Oetker
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura duet cu fructe:

Se incalzeste cuptorul, se lasa focul mic si se pregateste o tava de 20x30 cm si se tapeteaza cu hartie de copt. Fructele se lasa la scurs de zeama, mandarinele se curata de pielite. Se pot folosi ce fructe doriti.

Pentru blat, se separa ouale. Galbenusurile se bat cu laptele si zaharul in ploaie, se adauga apoi untul topit si racit. Faina se amesteca cu amidonuls i praful de copt si se amesteca in ploaie in compozitia de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se amesteca apoi in doua reprize in compozitia cu faina, amestecand cu o lingura de jos in sus, usor. Se toarna aluatul in tava si se coace pana se rumeneste usor si se verifica cu scobitoarea. Se scoate blatul si se lasa la racit pe un gratar, indepartand hartia de copt.

Branza se bate bine cu zaharul pudra. Gelatina se hidrateaza cu cateva linguri de apa si dupa 5 minute se topeste putin la microunde, cateva secunde, pana devine lichida. Se ameseca in branza. Se bate frisca bine si amesteca cu branza. Se imparte compozitia in doua. Se topeste ciocolata si se lasa la racorit putin, apoi se amesteca intr-una din jumatatile de crema de branza.

Blatul se taie in doua. Se aseaza prima foaie pe o tava, deasupra crema de ciocolata, apoi celalalt blat si crema de branza. Se decoreaza cu fructe dupa plac, le-am combinat bananele cu ananasul si mandarinele cu strugurii. Se prepara jeleul si se toarna deasupra. SE pune prajitura la rece cel putin o ora.

 

 

TIPS-URI

1

Blaturile merg insiropate, se poate folosi compotul de la ananas.

2

Peste rondelele de banane se stoarce zeama de lamaie, sa nu oxideze.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura duet cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Sylvia 1

13.11.2010, 12:44

Bestial duetul asta

Oana 1

13.11.2010, 20:33

Ela, pentru tine am pastrat, am ascuns o bucatica

Ligia Bxl 1

18.11.2010, 18:40

foarte apetisant, bravo

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
prajitura rapida de duminica