Prajitura duet cu fructe

de Oana in Prajituri, 11 Noi 2010 | 5749 vizualizari

 

Duet de branza si ciocolata si fructe delicioase!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 125 g unt
  • 200 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 50 g amidon
  • 40 ml lapte
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 250 g branza de vaci
  • 200 g frisca lichida
  • un pliculet de gelatina granulata
  • 100 g zahar pudra
  • o ciocolata amaruie Kandia
  • Decor:
  • o banana
  • o mandarina
  • rondele de ananas
  • struguri
  • un plic de jeleu dr. Oetker
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura duet cu fructe:

Se incalzeste cuptorul, se lasa focul mic si se pregateste o tava de 20x30 cm si se tapeteaza cu hartie de copt. Fructele se lasa la scurs de zeama, mandarinele se curata de pielite. Se pot folosi ce fructe doriti.

Pentru blat, se separa ouale. Galbenusurile se bat cu laptele si zaharul in ploaie, se adauga apoi untul topit si racit. Faina se amesteca cu amidonuls i praful de copt si se amesteca in ploaie in compozitia de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se amesteca apoi in doua reprize in compozitia cu faina, amestecand cu o lingura de jos in sus, usor. Se toarna aluatul in tava si se coace pana se rumeneste usor si se verifica cu scobitoarea. Se scoate blatul si se lasa la racit pe un gratar, indepartand hartia de copt.

Branza se bate bine cu zaharul pudra. Gelatina se hidrateaza cu cateva linguri de apa si dupa 5 minute se topeste putin la microunde, cateva secunde, pana devine lichida. Se ameseca in branza. Se bate frisca bine si amesteca cu branza. Se imparte compozitia in doua. Se topeste ciocolata si se lasa la racorit putin, apoi se amesteca intr-una din jumatatile de crema de branza.

Blatul se taie in doua. Se aseaza prima foaie pe o tava, deasupra crema de ciocolata, apoi celalalt blat si crema de branza. Se decoreaza cu fructe dupa plac, le-am combinat bananele cu ananasul si mandarinele cu strugurii. Se prepara jeleul si se toarna deasupra. SE pune prajitura la rece cel putin o ora.

 

 

 

TIPS-URI

1

Blaturile merg insiropate, se poate folosi compotul de la ananas.

2

Peste rondelele de banane se stoarce zeama de lamaie, sa nu oxideze.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura duet cu fructe-0
Prajitura duet cu fructe-1
Prajitura duet cu fructe-2
Prajitura duet cu fructe-3
Prajitura duet cu fructe-4
Prajitura duet cu fructe-5
Prajitura duet cu fructe-6
Prajitura duet cu fructe-7
Prajitura duet cu fructe-8

COMENTARII (31)

Sylvia

Sylvia 1

13.11.2010, 12:44

Bestial duetul asta

Oana

Oana 1

13.11.2010, 20:33

Ela, pentru tine am pastrat, am ascuns o bucatica

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

18.11.2010, 18:40

foarte apetisant, bravo

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!