Pandişpan cu afine şi vişine

de diaconta in Prajituri, 2 Oct 2014 | 5083 vizualizari

 

O prăjitură pufoasă,aromată cu multe fructe. O reţetă foarte simplă pe care v-o recomand cu drag. Pentru că am folosit o tavă mare de 38x25 cm, nu a ieşit un pandişpan foarte înalt, dar asta nu i-a diminuat cu nimic gustul.

 

INGREDIENTE

  • 7 albusuri de ou
  • 8 galbenusuri de ou
  • 1 ½ cana cu zahar (300 g)
  • 1 ½ cana cu faina (180 g)
  • 6 linguri apa clocotita
  • 6 linguri ulei
  • Zeama si coaja de lamâie
  • Vanilie
  • Sare
  • Un borcan de visine pentru prajituri (dupa reteta de aici)
  • 200 g afine congelate
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandişpan cu afine şi vişine:

Galbenusurile le-am amestecat cu un praf de sare si doua linguri de zahar (din cele 300 g pregatite).


Le-am lasat sa stea pâna am batut albusurile.


Albusurile le-am mixat (eu prefer sa le bat cu telul spirala) cu un praf de sare.


Am adaugat zeama de la jumatate de lamâie,lamâia va ajuta spuma sa se bata mai bine.


Am mixat în continuare adaugând câte doua linguri de zahar pâna ce am încorporat tot zaharul.


Am adaugat apoi apa fierbinte în doua reprize.


In continuare am amestecat usor cu un tel si am încorporat si uleiul,tot în doua reprize.


Am mixat galbenusurile lasate cu zaharul si le-am amestecat apoi usor în compozitia de albusuri.


La final am adaugat faina treptat câte doua linguri,amestecând la fel de usor.


Deoarece nu folosim nici un agent de crestere,avem grija ca spuma sa nu se lase când adaugam faina.


Am pus trei sferturi din compozitie în tava tapetata cu hârtie de copt,apoi am presarat fructele si deasupra restul compozitiei.


Am pus tava la cuptor la 180 de grade pentru 25-30 de minute.


Verificati cu o scobitoare,când aceasta iese curata,oprim focul si lasam prajitura sa se raceasca în cuptor.


O taiem când s-a racit.


Poftă bună !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandişpan cu afine şi vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

dantes 1

04.10.2014, 08:29

Delicios!

Corinuta 1

04.10.2014, 11:10

Simplu si bun, asa cum imi place mie!

Pushaa 1

05.10.2014, 12:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine