Prajitura cu mere

de getix in Prajituri, 27 Ian 2013 | 2188 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 ouă,
  • 5 linguri cu zahăr,
  • 5 linguri cu făină,
  • 1/2 pliculeţ praf de copt,
  • 3 linguri de apa minerala
  • Crema de mere :
  • 2 kg mere,
  • 6 linguri zahar pt topit,
  • zahar vanilat (2),
  • sorţişoară măcinată + 3 linguri zahar
  • Pentru crema de vanilie
  • am cumparat plic de la Dr.Oetker+ esenta de vanilie
  • Ornat : 400 ml frişcă lichidă Hulala, fulgi de migdale prăjiţi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Merele se curăţă de coajă. Se taie fâşiuţe, precum feliile de portocale si se amesteca cu scortisoara, zaharul si z.vanilat . Cele 6 linguri de zahăr se caramelizează. Dupa ce s-a racit zaharul caramelizat se tapeteaza cu unt. Merele se pun în caramel. Se dă tava la cuptor până ce merele s-au înmuiat.


Intre timp pregatim blatul : se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare . Gălbenuşurile se freacă cu zaharul pana devine o crema, iar in timp ce mixam punem si apa minerala ( nu toata odata ). Se adaugă peste spuma de albuşuri. Se încorporează făina cernută cu praful de copt. Cand merele sunt aproape coapte, se scoate tava si se pune blatul peste mere apoi se introduce iar la cuptor . Cand blatul este copt , se dă la răcit.


Cat se raceste blatul+ merele , pregatim crema de vanilie conform instructiunilor de pe plic apoi mixam si frisca.


Eu nu am mai pus zahar in frisca . Rasturnam blatul pe un platou, aranjam merele sa fie uniform, punem crema de vanilie , apoi frişca şi presărăm deasupra fulgi de migdale prajti. Se lasă la rece până a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

getix 1

08.05.2013, 17:46

Rocsi, Simo

iamiyami 1

31.05.2013, 16:37

buna, poti te rog sa-mi mai explici pasul cu zaharul carameliza, cum il tapetam cu unt? sau topim direct in tava zaharul si pe urma ungem cu unt, am inteles bine? Merci mult

getix 1

31.05.2013, 21:26

eu am topit direct in tava, iar apoi cand s-a racit zaharul, am uns cu unt pe toata suprafata acesteia.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere,nuca si bezea