Prajitura cu branza si aroma de cafea

de mirela0911 in Prajituri, 1 Aug 2011 | 11675 vizualizari

 

Merge excelent alaturi de o cafea sau o cana cu lapte.

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 4 oua
  • 100 ml lapte
  • 150g unt
  • 200g zahar
  • 350g faina
  • 20g cacao
  • 2 pliculete ness
  • 1 praf de copt

Pt.crema:

  • 200g branza dulce de vaci
  • 100g zahar
  • 1 lg faina
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si aroma de cafea:

Se separa ouale. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, se incorporeaza untul lasat la temperatura camerei si se adauga cacaua. Se toarna laptele in care s-a dizolvat ness-ul, se pune faina amestecata cu praful de copt, se omogenizeaza iar la final se incorporeaza albusurile batute spuma tare.


Se toarna trei sferturi din aluat intr-o tava unsa si tapetata si se da la cuptor pentru 15 minute.


Intre timp, se mixeaza bine branza cu zaharul, ouale, faina si esenta de vanilie (dupa mine, se poate pune branza mai multa).


Dupa cele 15 minute, se scoate tava, se pune deasupra crema de branza, iar peste se toarna restul de aluat. Se da din nou la cuptor pentru inca 30-40 minute (se face testul cu scobitoarea).


Pofta sa aveti!!!


Sursa este tot din revista Click!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si aroma de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

babi5 1

06.03.2013, 19:27

miremirc 1

06.03.2013, 20:39

e fooarte buna prajitura aceasta !! am facut-o si eu ! am gasit intr-o revista reteta

Mirela Suba 1

10.05.2013, 07:28

ceva in genul acesta am si eu o reteta si este grozava reteta ta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiti frantuzesti din albusuri „Langues de chat”

ieri la 23:32

Friptura de muschiulet de porc impletit

ieri la 23:25

Pui cu unt de arahide la punga la cuptor

ieri la 21:18

RETETA RECOMANDATA
Foi de pandispan cu crema de mascarpone si Angelli