Prajitura cu branza si aroma de cafea

de mirela0911 in Prajituri, 1 Aug 2011 | 9640 vizualizari

 

Merge excelent alaturi de o cafea sau o cana cu lapte.

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 4 oua
  • 100 ml lapte
  • 150g unt
  • 200g zahar
  • 350g faina
  • 20g cacao
  • 2 pliculete ness
  • 1 praf de copt

Pt.crema:

  • 200g branza dulce de vaci
  • 100g zahar
  • 1 lg faina
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si aroma de cafea:

Se separa ouale. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, se incorporeaza untul lasat la temperatura camerei si se adauga cacaua. Se toarna laptele in care s-a dizolvat ness-ul, se pune faina amestecata cu praful de copt, se omogenizeaza iar la final se incorporeaza albusurile batute spuma tare.


Se toarna trei sferturi din aluat intr-o tava unsa si tapetata si se da la cuptor pentru 15 minute.


Intre timp, se mixeaza bine branza cu zaharul, ouale, faina si esenta de vanilie (dupa mine, se poate pune branza mai multa).


Dupa cele 15 minute, se scoate tava, se pune deasupra crema de branza, iar peste se toarna restul de aluat. Se da din nou la cuptor pentru inca 30-40 minute (se face testul cu scobitoarea).


Pofta sa aveti!!!


Sursa este tot din revista Click!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si aroma de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

babi5 1

06.03.2013, 19:27

miremirc 1

06.03.2013, 20:39

e fooarte buna prajitura aceasta !! am facut-o si eu ! am gasit intr-o revista reteta

Mirela Suba 1

10.05.2013, 07:28

ceva in genul acesta am si eu o reteta si este grozava reteta ta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu Nutella si frisca