Tarta de portocale cu sirop de cocos

de xana in Prajituri, 11 Feb 2014 | 3528 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 120 gr faina
  • 70 gr amidon
  • 150 gr zahar
  • 100 ml suc natural de portocale
  • 1 iaurt (120 gr)
  • 3 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 80 ml ulei
  • 1 portocala intreaga
  • 1 praf de sare
  • Pentru sirop:
  • sucul de la 3 portocale
  • 50 gr zahar
  • 100 gr fulgi de cocos
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de portocale cu sirop de cocos:

Ouale se bat impreuna cu zaharul si un praf de sare pana devin pufoase. Adaugam apoi iaurtul, coaja de portocala, sucul de portocala si uleiul si omogenizam. Urmeaza faina, amidonul si praful de copt cernute.


Taiem coaja portocalei (inclusiv partea alba) apoi o taiem in felii pe care le asezam pe fundul tavii cu hartie de copt in care vom coace tarta. Turnam compozitia de mai sus si dam la cuptor, la foc moderat pana trece testul scobitorii.


Intre timp pregatim siropul: punem pe foc sucul de portocala, zaharul si fulgii de cocos si lasam sa fierba cca 4 minute apoi lasam la racit si stracuram.


Scoatem tarta din cuptor si cu o lingura, turnam siropul pe toata suprafata acesteia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de portocale cu sirop de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

deyutzky 1

14.02.2014, 17:14

mmm trebuie sa fie tare buna!

laura_n 1

14.02.2014, 19:34

oaaa, ce deliciu

xana 1

14.02.2014, 21:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu portocale