Tarta cu portocale

de cristinutanicolita in Dulciuri, 6 Ian 2017 | 1041 vizualizari

 

Bunătăți pentru colindători! 

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 1 l lapte
  • Sirop:
  • 200 g zahar
  • 200 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 2 portocale
  • 1 plic tort gelee
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu portocale:

Dam drumul la cuptor.


Tava pentru tarta o ungem cu unt si o tapetam cu faina.


Batem albusul spuma cu un praf de sare. Adăugăm zaharul treptat si mixam pana se topeste. Adăugăm și galbenusurile unul cate unul mixand. Punem faina si praful de copt, amestecând cu o spatula sau lingura de lemn. Punem aluatul in tava si il coacem cca. 25 min sau până trece testul scobitorii, la foc mediu.


Sirop: Caramelizam zaharul si stingem cu lapte si lasam pe foc pana se topeste zaharul. Cand se raceste, adaugam esenta.


Crema: Preparam budinca conform instrucțiunilor de pe plic.


Tăiem portocalele.


Asamblare: Insiropam blatul de tarta, punem budinca, ornam cu portocale si punem tort gelee (preparat conform instrucțiunilor de pe plic).


Punem tarta la rece până a doua zi.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

06.01.2017, 19:07

Am venit sa servesc o feliuta!

diaconta 1

06.01.2017, 20:50

delicios

dantes 1

07.01.2017, 11:34

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lebar de casa
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

RETETA RECOMANDATA
Diplomat la pahar cu kiwi si portocale