Tarta de primavara

de daniastefania in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2015 | 1123 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 800 g faina
  • 250 ml lapte
  • 200 g iaurt natur
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 oua
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite sare

Pentru umplutura:

  • 400 g salam
  • 2 gogosari
  • 50 g cartofi prajiti
  • 1 ou batut pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de primavara:

Pentru inceput vom face aluatul. Dizolvam drojdia in laptele caldut. Adaugam faina, ouale, iaurtul, zaharul si sarea si le amestecam. Adaugam apoi si uleiul si framantam bine aluatul pana devine elastic si nelipicios. Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

In acest timp taiem 50 gr din salam cubulete, iar restul felii subtiri. Taiem gogosarii cubulete. Dupa ce a dospit aluatul, luam 1/3 din el si il intindem intr-o tava tapetata cu hartie de copt ca un oval.

Restul aluatului il intindem si decupam cerculete cu o forma rotunda sau cu un pahar. Peste aluatul oval din tava presaram gogosarii, salamul cubulete si cartofii prajiti. Apoi pe cerculete asezam cate o felie de salam. Trei dintre cercurile cu salam le crestam cu cutitul pana la mijloc si apoi le rulam, ca o floare. Acestea trei le asezam in mijlocul aluatului oval. Restul cercurilor le impartim in doua parti. O parte le indoim in doua, apoi iar in doua si le asezam in jurul celor trei ", flori". Celelalte cercuri le suprapunem la capete, cate trei. Le rulam apoi le taiem in doua. Acestea le asezam pe margine.

Aluatul ramas il rasucim si il punem pe margine. Ungem tarta cu ou batut si dam la cuptor pana se rumeneste frumos. Arata foarte bine la o masa festiva, dar nu numai. Si e si gustoasa. Pofta!

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit salam de casa de la fox

2

Cartofii i-am prajit cubulete

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de primavara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Rocsi 1

18.05.2015, 18:36

mirela0911 1

19.05.2015, 13:10

Adele 1

23.05.2015, 17:53

Frumoasa ideea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv cu sunca si ardei