Tarta de primavara

de daniastefania in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2015 | 2608 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 800 g faina
  • 250 ml lapte
  • 200 g iaurt natur
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 oua
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite sare

Pentru umplutura:

  • 400 g salam
  • 2 gogosari
  • 50 g cartofi prajiti
  • 1 ou batut pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de primavara:

Pentru inceput vom face aluatul. Dizolvam drojdia in laptele caldut. Adaugam faina, ouale, iaurtul, zaharul si sarea si le amestecam. Adaugam apoi si uleiul si framantam bine aluatul pana devine elastic si nelipicios. Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

In acest timp taiem 50 gr din salam cubulete, iar restul felii subtiri. Taiem gogosarii cubulete. Dupa ce a dospit aluatul, luam 1/3 din el si il intindem intr-o tava tapetata cu hartie de copt ca un oval.

Restul aluatului il intindem si decupam cerculete cu o forma rotunda sau cu un pahar. Peste aluatul oval din tava presaram gogosarii, salamul cubulete si cartofii prajiti. Apoi pe cerculete asezam cate o felie de salam. Trei dintre cercurile cu salam le crestam cu cutitul pana la mijloc si apoi le rulam, ca o floare. Acestea trei le asezam in mijlocul aluatului oval. Restul cercurilor le impartim in doua parti. O parte le indoim in doua, apoi iar in doua si le asezam in jurul celor trei ", flori". Celelalte cercuri le suprapunem la capete, cate trei. Le rulam apoi le taiem in doua. Acestea le asezam pe margine.

Aluatul ramas il rasucim si il punem pe margine. Ungem tarta cu ou batut si dam la cuptor pana se rumeneste frumos. Arata foarte bine la o masa festiva, dar nu numai. Si e si gustoasa. Pofta!

TIPS-URI

1

Eu am folosit salam de casa de la fox

2

Cartofii i-am prajit cubulete

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de primavara" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu legume