Tarta de primavara

de daniastefania in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2015 | 2526 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 800 g faina
  • 250 ml lapte
  • 200 g iaurt natur
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 oua
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite sare

Pentru umplutura:

  • 400 g salam
  • 2 gogosari
  • 50 g cartofi prajiti
  • 1 ou batut pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de primavara:

Pentru inceput vom face aluatul. Dizolvam drojdia in laptele caldut. Adaugam faina, ouale, iaurtul, zaharul si sarea si le amestecam. Adaugam apoi si uleiul si framantam bine aluatul pana devine elastic si nelipicios. Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

In acest timp taiem 50 gr din salam cubulete, iar restul felii subtiri. Taiem gogosarii cubulete. Dupa ce a dospit aluatul, luam 1/3 din el si il intindem intr-o tava tapetata cu hartie de copt ca un oval.

Restul aluatului il intindem si decupam cerculete cu o forma rotunda sau cu un pahar. Peste aluatul oval din tava presaram gogosarii, salamul cubulete si cartofii prajiti. Apoi pe cerculete asezam cate o felie de salam. Trei dintre cercurile cu salam le crestam cu cutitul pana la mijloc si apoi le rulam, ca o floare. Acestea trei le asezam in mijlocul aluatului oval. Restul cercurilor le impartim in doua parti. O parte le indoim in doua, apoi iar in doua si le asezam in jurul celor trei ", flori". Celelalte cercuri le suprapunem la capete, cate trei. Le rulam apoi le taiem in doua. Acestea le asezam pe margine.

Aluatul ramas il rasucim si il punem pe margine. Ungem tarta cu ou batut si dam la cuptor pana se rumeneste frumos. Arata foarte bine la o masa festiva, dar nu numai. Si e si gustoasa. Pofta!

TIPS-URI

1

Eu am folosit salam de casa de la fox

2

Cartofii i-am prajit cubulete

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de primavara" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovleac si gogosari