Tarta cu spanac si piept de pui

de Lavinia in Aperitive / Garnituri, 10 Dec 2012 | 3952 vizualizari

 

O tarta minunata care poate fi savurata in orice moment al zilei....

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 100 g unt
  • 100 g untura
  • 100 g smantana
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • faina cat cuprinde(aprox. 350-400 g)
  • Umplutura:
  • 200 g spanac
  • 200 g piept de pui
  • 2 cepe potrivite
  • 2-3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 150 g smantana
  • 2 oua
  • 100 g cascaval
  • sare
  • piper
  • 1 galbenus pt uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si piept de pui:

Am oparit spanacul si l-am scurs bine de apa.


Am calit ceapa in uleiul de masline,am adaugat spanacul ,usturoiul si pieptul de pui taiat cubulete mici.


Am lasat amestecul l-a racit si intre timp am facut aluatul.


Am mixat untul cu untura,smantana,sarea,ouale si praful de copt ,am adaugat treptat faina si am framantat aluatul pana nu se mai lipeste de maini.


Am uns o tava de tarta(26 cm diametru) cu unt si am intins 2/3 din aluat.Am intepat aluatul din loc in loc si am bagat aluatul in cuptor timp de 10 min.


Am adaugat smantana,ouale si cascavalul ras peste compozitia de spanac si am asezonat cu sare si piper.


Am scos tava din cuptor ,am intins compozitia uniform ,am intins celalalt aluat si am taiat fasii pe care le-am asezat peste tarta si le-am uns cu galbenus de ou.


Am introdus din nou tarta la cuptor pentru 35 de minute (sau mai mult)

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui untura cu unt!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Lavinia 1

11.12.2012, 13:52

Multumesc mult pentru aprecieri

mamaieelena 1

11.12.2012, 18:31

buna rau

Lavinia 1

11.12.2012, 19:02

Multumesc mamaie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu spanac si mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:56

Negresa cu unt de arahide

de Lau 9

ieri la 21:37

Papanași fierți

de Meea 4

ieri la 21:15

RETETA RECOMANDATA
Cartofi prajiti cu ceapa,marar si cascaval