Chakchouka - reteta tunisiana

de Criss in Aperitive / Garnituri, 11 Oct 2013 | 4674 vizualizari

 

Azi va aduc o reteta traditionala tunisiana. Am avut ocazia sa gust din cateva retete traditionale tunisiene si pot sa spun cu mana pe inima ca sunt absolut delicioase. Cel mai mult mi-au placut fructele de mare, brick-ul tunisian si makroud, o prajitura traditionala absolut delicioasa. Am devenit nostalgica..Mi0e dor de Tunisia si sper sa ajung sa o revad intr-o buna zi....
Pana atunci mai experimentez cateva retete din bucataria tunisiana si una din ele este chakchouka, o mancare aparent banala, niste ochiuri in sos de rosii. Dar de o savoare aparte, usor picanta (eu n-am facut-o iute, neavand pasta harissa. Dar harissa e cred, singurul preparat tunisian pe care nu-mi doresc sa-l mai gust vreodata, pentru ca realmente mi-a luat gura foc de la el. :D

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare (ceapa rosie)
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 4-5 rosii
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita pasta harissa (n-am avut si am pus cateva rondele de ardei iute)
  • 1 lingurita chimen
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chakchouka - reteta tunisiana:

Ceapa se toaca marunt si se caleste in uleiul de masline. Se adauga ardeii taiati cubulete marunte si se calesc impreuna cu ceapa. Dupa ce s-au inmuiat, se adauga rosiile taiate cubulete, usturoiul zdrobit, chimenul, sarea si piperul. Se lasa sa fiarba cateva minute pana cand sosul incepe sa scada si sa se ingroasa. Se pun 4 oua, se pune capacul peste tigaie si se lasa sa fiarba ouale in sos 3-4 minute. Enjoy! (Pozele sunt facute cu telefonul, pentru ca aparatul m-a lasat in pana. :D )

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chakchouka - reteta tunisiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

11.10.2013, 21:03

Ce faina este reteta

Criss 1

15.10.2013, 08:57

Multumesc dragelor. Intr-adevar e o reteta savuroasa, aromata, foarte simpla si gustoasa.

Bya Ralu 1

31.03.2014, 07:20

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chiftele de legume