Cartofi gratinati

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 6 Ian 2014 | 2907 vizualizari

 

Se face curat in frigider dupa sarbatori, se aduna branzeturile ramase in cutii, eventuale carnuri, cartofi fierti si se dau la cuptor. O masa delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 100 gr branza telemea
  • 100 gr crema de pranza de la Delaco
  • 200 gr smantana
  • 200 gr iaurt gras grecesc
  • 2 oua
  • 2 felii de rulada de porc de la Sergiana
  • 1/2 de muschiulet de porc afumat de la Sergiana
  • sare si piper dupa gust
  • 150 gr cascaval pt gratin
  • 2-3 linguri ulei de masline
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati:

Cartofii se spala bine si se pun la fiert cu tot cu coaja in apa cu sare. Cand furculita intra usor in cartofi inseamna ca sunt fierti. Se arunca apa, se pune apa cat mai rece peste ei, se lasa cateva minute si se curata de coaja.


Muschiuletul si rulada de porc se taie cubulete.Intre timp pregatim amestecul de branzeturi: branza telemea o dam pe razatoarea cu ochiuri mari, adaugam crema de branza, smantana, iaurtul, ouale si amestecam. Cartofii curatati, ii taiem in cuburi, ii condimentam cu sare si piper, o lingura de ulei de masline si ii amestecam.


Pregatim un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline sau unt. Amestecam cartofii cu branzeturile si carnurile,le punem in vas, deasupra presaram cascaval ras pt gratin si putin piper proaspat macinat. Dam vasul la cuptorul incins la 170 grade pt 20 minute. Noi am servit cu muraturi.


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

merisor 1

06.01.2014, 18:28

Buni cartofii astia!

Krystyan Trendy 1

06.01.2014, 18:52

O bunatate !

Rocsi 1

06.01.2014, 19:36

Ma inscriu la o portie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu cascaval