Tarta delfin cu capsuni si banane

de Ligia Bxl in Prajituri, 27 Mai 2014 | 12384 vizualizari

 

Nu stiu cum sa incep introducerea,cand am inceput sa fac tarta,fata mea cea mare era plecata la magazin si cand sa intors acasa mia zis'' mama am vazut la boulangerie acelasi model de tarta doar ca in mijloc avea un delfin din banana cu o capsuna in gura" si ca sa-i fac o surpriza celei mai mici am executat si delfinul,a fost tare incantata aseara dar ia parut rau ca a mancat si delfinul :))))

 

INGREDIENTE

Ptr blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 6-7 linguri faina
  • 2 linguri unt topit
  • 1/2 plic praf de copt

Ptr umplut:

  • 1 plic de budinca de capsuni
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri zahar

Ptr ornat:

  • banane
  • capsuni
  • 1 plic de gelatina ptr tarte+zahar
  • ptr ochii delfinului am utilizat 2 pepite mici de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta delfin cu capsuni si banane:

Am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma cu cu un praf de sare,apoi am adaugat zaharul.


Cand au devenit tari am pus galbenusurile si am incorporat bine cu mixerul.


Am adaugat si untul topit si la final cu o spatula am amestecat usor faina cernuta cu praful de copt.


Aceasta compozitie am turnat-o intr-o tava de tarta cu boruri ondulate si unsa cu unt,am dat tava la cuptor ptr coacere la 180-200 g°c pana sa rumenit frumos.Am mai lasat tava in cuptorul stins cateva minute(sa nu se lase blatul)apoi am pus pe un platou.


Am rasturnat blatul(cu fundul in sus)si am turnat peste el(in adancitura formata de forma de tarta)budinca preparata conform instructiunilor de pe plic.


Peste budinca am pus fructele spalate si taiate(ca in imagine) si am turnat gelatina speciala ptr invelirea fructelor preparata dupa instructiunile de pe plic.


In mijlocul tartei am lasat loc ptr delfin.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta delfin cu capsuni si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Ligia Bxl 1

29.05.2014, 17:01

multumeeeesc tuturor

Xandrinne 1

01.06.2014, 18:59

Ce draguta!

tarasmariana 1

06.06.2014, 10:28

Arata super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata si capsuni