Tarta delfin cu capsuni si banane

de Ligia Bxl in Prajituri, 27 Mai 2014 | 18625 vizualizari

 

Nu stiu cum sa incep introducerea,cand am inceput sa fac tarta,fata mea cea mare era plecata la magazin si cand sa intors acasa mia zis'' mama am vazut la boulangerie acelasi model de tarta doar ca in mijloc avea un delfin din banana cu o capsuna in gura" si ca sa-i fac o surpriza celei mai mici am executat si delfinul,a fost tare incantata aseara dar ia parut rau ca a mancat si delfinul :))))

 

INGREDIENTE

Ptr blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 6-7 linguri faina
  • 2 linguri unt topit
  • 1/2 plic praf de copt

Ptr umplut:

  • 1 plic de budinca de capsuni
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri zahar

Ptr ornat:

  • banane
  • capsuni
  • 1 plic de gelatina ptr tarte+zahar
  • ptr ochii delfinului am utilizat 2 pepite mici de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta delfin cu capsuni si banane:

Am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma cu cu un praf de sare,apoi am adaugat zaharul.

Cand au devenit tari am pus galbenusurile si am incorporat bine cu mixerul.

Am adaugat si untul topit si la final cu o spatula am amestecat usor faina cernuta cu praful de copt.

Aceasta compozitie am turnat-o intr-o tava de tarta cu boruri ondulate si unsa cu unt,am dat tava la cuptor ptr coacere la 180-200 g°c pana sa rumenit frumos.Am mai lasat tava in cuptorul stins cateva minute(sa nu se lase blatul)apoi am pus pe un platou.

Am rasturnat blatul(cu fundul in sus)si am turnat peste el(in adancitura formata de forma de tarta)budinca preparata conform instructiunilor de pe plic.

Peste budinca am pus fructele spalate si taiate(ca in imagine) si am turnat gelatina speciala ptr invelirea fructelor preparata dupa instructiunile de pe plic.

In mijlocul tartei am lasat loc ptr delfin.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta delfin cu capsuni si banane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu nectarine si migdale