Tarta delicioasa cu mere si stafide

de Tabita _ in Dulciuri, 31 Mai 2013 | 9502 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta pe Prajituria. Am stat ceva timp cu gandul la ea, dupa care am executat-o ca prea ma tenta. Este delicioasa!

 

INGREDIENTE

Aluat fraged:

  • 400 g faina
  • 300 g margarina
  • 120 g zahar
  • 1 ou

Compozitia cu mere:

  • 5-6 mere (1-1,5kg)
  • 240 g zahar
  • 5 g de scortisoara
  • 3 linguri de stafide

Aluat sfaramicios:

  • 160 g zahar
  • 125 g margarina
  • 1 pahar cu faina

Pentru pudrat:

  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta delicioasa cu mere si stafide:

Margarina se amesteca cu zaharul pana se obtine un amestec omogen, apoi se adauga oul si faina si se amesteca.

Aluatul se pune pe masa si se framanta repede, apoi se inveleste intr-o folie si se lasa in frigider pentru 30 de minute.

Se pune zahar intr-o tigaie. Atunci cand s-a rumenit putin se toarna o treime de pahar cu apa.

Apoi, se pun merele decojite si taiate in caramelul obtinut si se prajesc. La urma, se adauga scortisoara si stafidele si se amesteca. Se acopera fundul tavii si peretii acesteia cu aluatul racit. Se inteapa cu furculita. Amestecul cu mere se raceste si se aseaza in tava in care este aluatul.

Aluatul sfaramicios se pregateste din faina, zahar si margarina si apoi se lasa in congelator sa se intareasca.

Se rade aluatul racit peste tarta cu mere. Se pune prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C si se coace timp de aproximativ 40 de minute.

Se lasa sa se raceasca, apoi se taie.

TIPS-URI

1

Se pot adauga si fulgi de migdale.

2

Se poate pudra cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta delicioasa cu mere si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (64)

Krystyan Trendy 1

08.05.2014, 11:38

minunata tarta

Tabita _ 1

10.05.2014, 21:44

Aurelia multumesc!

Tabita _ 1

10.05.2014, 21:45

Krvsty multumesc! Este pur si simplu delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Iahnie de fasole, de post
  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Minitarte cu mere, gutui, scortisoara si cuisoare