Tarta delicioasa cu mere si stafide

de - TABITA - in Dulciuri, 31 Mai 2013 | 7024 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta pe Prajituria. Am stat ceva timp cu gandul la ea, dupa care am executat-o ca prea ma tenta. Este delicioasa!

 

INGREDIENTE

Aluat fraged:

  • 400 g faina
  • 300 g margarina
  • 120 g zahar
  • 1 ou

Compozitia cu mere:

  • 5-6 mere (1-1,5kg)
  • 240 g zahar
  • 5 g de scortisoara
  • 3 linguri de stafide

Aluat sfaramicios:

  • 160 g zahar
  • 125 g margarina
  • 1 pahar cu faina

Pentru pudrat:

  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta delicioasa cu mere si stafide:

Margarina se amesteca cu zaharul pana se obtine un amestec omogen, apoi se adauga oul si faina si se amesteca.


Aluatul se pune pe masa si se framanta repede, apoi se inveleste intr-o folie si se lasa in frigider pentru 30 de minute.


Se pune zahar intr-o tigaie. Atunci cand s-a rumenit putin se toarna o treime de pahar cu apa.


Apoi, se pun merele decojite si taiate in caramelul obtinut si se prajesc. La urma, se adauga scortisoara si stafidele si se amesteca. Se acopera fundul tavii si peretii acesteia cu aluatul racit. Se inteapa cu furculita. Amestecul cu mere se raceste si se aseaza in tava in care este aluatul.


Aluatul sfaramicios se pregateste din faina, zahar si margarina si apoi se lasa in congelator sa se intareasca.


Se rade aluatul racit peste tarta cu mere. Se pune prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C si se coace timp de aproximativ 40 de minute.


Se lasa sa se raceasca, apoi se taie.

 

TIPS-URI

1

Se pot adauga si fulgi de migdale.

2

Se poate pudra cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta delicioasa cu mere si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (64)

Krystyan Trendy 1

08.05.2014, 11:38

minunata tarta

- TABITA - 1

10.05.2014, 21:44

Aurelia multumesc!

- TABITA - 1

10.05.2014, 21:45

Krvsty multumesc! Este pur si simplu delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume, cu zdrențe de ouă

de RODIMUR 4

ieri la 18:40

Rulada din biscuiti cu crema de cocos si zmeura

de laura_n 6

ieri la 15:26

Desert american apple pie

de Oana 8

ieri la 15:25

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu Mere si Crema de Vanilie