Tarta delicioasa cu mere si stafide

de - TABITA - in Dulciuri, 31 Mai 2013 | 7825 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta pe Prajituria. Am stat ceva timp cu gandul la ea, dupa care am executat-o ca prea ma tenta. Este delicioasa!

 

INGREDIENTE

Aluat fraged:

  • 400 g faina
  • 300 g margarina
  • 120 g zahar
  • 1 ou

Compozitia cu mere:

  • 5-6 mere (1-1,5kg)
  • 240 g zahar
  • 5 g de scortisoara
  • 3 linguri de stafide

Aluat sfaramicios:

  • 160 g zahar
  • 125 g margarina
  • 1 pahar cu faina

Pentru pudrat:

  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta delicioasa cu mere si stafide:

Margarina se amesteca cu zaharul pana se obtine un amestec omogen, apoi se adauga oul si faina si se amesteca.


Aluatul se pune pe masa si se framanta repede, apoi se inveleste intr-o folie si se lasa in frigider pentru 30 de minute.


Se pune zahar intr-o tigaie. Atunci cand s-a rumenit putin se toarna o treime de pahar cu apa.


Apoi, se pun merele decojite si taiate in caramelul obtinut si se prajesc. La urma, se adauga scortisoara si stafidele si se amesteca. Se acopera fundul tavii si peretii acesteia cu aluatul racit. Se inteapa cu furculita. Amestecul cu mere se raceste si se aseaza in tava in care este aluatul.


Aluatul sfaramicios se pregateste din faina, zahar si margarina si apoi se lasa in congelator sa se intareasca.


Se rade aluatul racit peste tarta cu mere. Se pune prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C si se coace timp de aproximativ 40 de minute.


Se lasa sa se raceasca, apoi se taie.

 

TIPS-URI

1

Se pot adauga si fulgi de migdale.

2

Se poate pudra cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta delicioasa cu mere si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (64)

Krystyan Trendy 1

08.05.2014, 11:38

minunata tarta

- TABITA - 1

10.05.2014, 21:44

Aurelia multumesc!

- TABITA - 1

10.05.2014, 21:45

Krvsty multumesc! Este pur si simplu delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu Mere si Crema de Vanilie