Tarta floarea soarelui

de oanapl in Mancare copii, 27 Mai 2016 | 990 vizualizari

 

Va invit sa incercati o reteta delicioasa si foarte sanatoasa cu branza si spanac. Forma acestei tarte cu siguranta ii va incanta si pe copii.

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 200g unt
  • 400g faina
  • 2 oua
  • 12 linguri apa
  • un praf de sare
  • umplutura:
  • 400g branza de vaci
  • 200g spanac
  • 1 varf piper
  • 1 ou + 1 albus
  • sare
  • 1 varf nucsoara
  • uns:
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta floarea soarelui:

Intr-un vas pui untul moale, 2 oua, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider.


Intre timp, mixezi branza impreuna cu spanacul si apoi adaugi ouale batute (pui doar albusul, iar cu galbenusul ungi tarta). Adaugi sare si piper dupa gust si un varf de nucusoara. Amesteci bine pana se omogenizeaza compozitia.


Scoti aluatul de la frigider si il imparti in 2 parti. Intinzi o foaie de aluat apoi o decupezi cu ajutorul unui capac rotund (pentru a obtine un cerc perfect) si a unui feliator. Asezi aluatul in tava tapetata cu hartie de copt. Asezi cateva linguri de compozitie in centru, iar restul compozitiei o asezi pe margine.


Intinzi a doua foaie de aluat si o asezi peste compozitie (dupa ce ai decupat-o). Asezi un vas rotund (o cana / un bol) in centrul aluatului chiar in locul unde ai pus compozitia. Cu ajutorul un feliator tai “petalele florii”.


Verifici sa fie lipite foarte bine cele 2 parti de aluat, apoi iei cu mana fiecare petala si o rasucesti, astfel incat sa se vada compozitia.


Ungi tarta cu galbenus de ou batut cu lapte, apoi introduci tarta in cuptorul preincalzit pentru circa 50 de minute, pana se rumeneste frumos.

 

TIPS-URI

1

Lipesti foarte bine cele doua foi de aluat si apesi cu ajutorul unei furculite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

mirela0911 1

30.05.2016, 21:06

Super arata!

noiinbucatarie 1

09.01.2017, 23:54

oanapl 1

17.01.2017, 16:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!