Tarta lemon limoncello

de RuxyRux in Prajituri, 27 Noi 2010 | 2912 vizualizari

 

O tarta cu lamaie si limoncello atat de fina si atat de delicioasa....o vei iubi pe data!

 

INGREDIENTE

Aluatul:

  • 300 gr faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 100 gr zahar pudra
  • 200 gr unt cubulete
  • 1 ou
  • coaja de la o lamaie
  • putina faina pentru infainat

  Umplutura:  

  • 400 gr zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 7 oua
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 lamai mari-  zeama si coaja rasa
  • 3 linguri pline de limoncello  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta lemon limoncello:

Aluatul:


Punem la mixer untul,zaharul, sarea, amestecam foarte bine cateva minute, adaugam oul, coaja de lamaie, apoi mixam din nou cateva minute si punem faina. Mixam cu mixerul pe putere mai mare doua trei minute, apoi scoatem aluatul din mixer si continuam sa modelam cu mana. Punem aluatul in folie si-l dam la rece o jumatate de ora.


Dupa cele 30 de minute scoatem aluatul, il intindem in tava tapetata , eu am facut asta cu mana, sau il modelam pe masa de lucru infainata, il modelam frumos si pe peretii formei de tarta , si-l mai dam 10 minute la rece. Apoi il acoperim cu o foaie pergament pe care punem 500 gr boabe fasole astfel incat sa nu se umfle in timpul coacerii si-l bagam pentru 25 de minute la 180 grade la cuptor.


Cand timpul s-a scurs, il scoatem indepartam folia cu boabele si-l mai dam pentru inca 10 min la cuptor.


Il scoatem il lasam deoparte si ne ocupam de crema.


Amestecam la mixer ouale si zaharul, esenta si amestecam pana devine spumoasa compozitia ca o crema. Adaugam zeama de lamaie, coaja, limoncello si frisca.


Punem in forma de tarta crema si dam la cuptor inca 40-50 de minute sau in functie de cuptorul nostru pana se rumeneste.


Apoi scoate si servim rece o decoram dupa dorinta...


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta lemon limoncello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

RuxyRux 1

27.11.2010, 23:14

Si mieee

MotanLaOale 1

29.11.2010, 16:11

RuxyRux 1

29.11.2010, 16:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4287 puncte

RODIMUR

3855 puncte

Rahela Velicu

3290 puncte

mirela0911

3167 puncte

 Adi

3093 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 10 ani

ieri la 21:34

Pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere

de Rocsi 9

pe 15.06 la 18:20

Placinte cu urda si marar ca-n Bucovina

pe 15.06 la 08:47

Desert prajitura belea de buna

pe 14.06 la 17:32

RETETA RECOMANDATA
Pandispan aromat, cu glazura de lamaie