Tarta lemon limoncello

de RuxyRux in Prajituri, 27 Noi 2010 | 2172 vizualizari

 

O tarta cu lamaie si limoncello atat de fina si atat de delicioasa....o vei iubi pe data!

 

INGREDIENTE

Aluatul:

  • 300 gr faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 100 gr zahar pudra
  • 200 gr unt cubulete
  • 1 ou
  • coaja de la o lamaie
  • putina faina pentru infainat

  Umplutura:  

  • 400 gr zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 7 oua
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 lamai mari-  zeama si coaja rasa
  • 3 linguri pline de limoncello  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta lemon limoncello:

Aluatul:


Punem la mixer untul,zaharul, sarea, amestecam foarte bine cateva minute, adaugam oul, coaja de lamaie, apoi mixam din nou cateva minute si punem faina. Mixam cu mixerul pe putere mai mare doua trei minute, apoi scoatem aluatul din mixer si continuam sa modelam cu mana. Punem aluatul in folie si-l dam la rece o jumatate de ora.


Dupa cele 30 de minute scoatem aluatul, il intindem in tava tapetata , eu am facut asta cu mana, sau il modelam pe masa de lucru infainata, il modelam frumos si pe peretii formei de tarta , si-l mai dam 10 minute la rece. Apoi il acoperim cu o foaie pergament pe care punem 500 gr boabe fasole astfel incat sa nu se umfle in timpul coacerii si-l bagam pentru 25 de minute la 180 grade la cuptor.


Cand timpul s-a scurs, il scoatem indepartam folia cu boabele si-l mai dam pentru inca 10 min la cuptor.


Il scoatem il lasam deoparte si ne ocupam de crema.


Amestecam la mixer ouale si zaharul, esenta si amestecam pana devine spumoasa compozitia ca o crema. Adaugam zeama de lamaie, coaja, limoncello si frisca.


Punem in forma de tarta crema si dam la cuptor inca 40-50 de minute sau in functie de cuptorul nostru pana se rumeneste.


Apoi scoate si servim rece o decoram dupa dorinta...


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta lemon limoncello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

RuxyRux 1

27.11.2010, 23:14

Si mieee

MotanLaOale 1

29.11.2010, 16:11

RuxyRux 1

29.11.2010, 16:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe din compot