Tarta mocca

de Oana in Dulciuri, 10 Apr 2009 | 3562 vizualizari

 

Prajitura are gust de cafea si e tare aromata. Atentie, are straturi groase de crema, mancati cu grija :)

 

INGREDIENTE

  • Blatul de tarta:
  • 125 g unt
  • 60 g zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 125 g faina
  • Crema:
  • 125 g ciocolata de menaj
  • 175 g unt
  • 225 g zahar pudra
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 3 linguri cafea tare, neindulcita
  • Topping:
  • 600 ml frisca lichida
  • 50 g zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • o lingurita cafea instant
  • dizolvata in putina apa fierbinte, apoi racita ciocolata rasa pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta mocca:

Daca vreti un gust mai accentuat de cacao/cafea, adaugati in blat si 45 g cacao. Untul se bate cu zaharul si esenta de vanilie pana se obtine o crema fina. Se adauga faina si optional cacao si se amesteca. Se inveleste aluatul in folie si se lasa o ora la rece. Apoi se imbraca cu aluat o forma de tarta sau forma de tort cu pereti detasabili si se mai lasa o ora la rece. Cuptorul se incalzeste cu 15 minute inainte de a coace blatul si se lasa cam 25-30 minute la foc mediu, apoi se lasa la racit.

Pentru crema,ciocolata se topeste la bain-marie, apoi se lasa putin la racit. Untul moale se bate cu zaharul si esenta de vanilie pana devine spuma, apoi se adauga ciocolata topita. Se adauga cafeaua si crema se toarna in forma de tarta si se lasa la rece jumatate de ora.

Frisca se bate pana se ingroasa, se adauga apoi zaharul si esenta de vanilie. Se imparte compozitia in doua. Intr-una din parti se adauga cafeaua instant.

Se scoate tarta din frigider, se unge cu frisca, se niveleaza, apoi se adauga frisca cu cafea si se orneaza cu ciocolata rasa. Se lasa la rece.

Reteta este dintr-o carticica Editura Rao, “Retete cu ciocolata”.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta mocca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

elena1988 1

04.03.2011, 16:55

MotanLaOale 1

03.12.2011, 09:41

bun bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere,crema de ciocolata si frisca