Tarta mocca

de Oana in Dulciuri, 10 Apr 2009 | 4795 vizualizari

 

Prajitura are gust de cafea si e tare aromata. Atentie, are straturi groase de crema, mancati cu grija :)

 

INGREDIENTE

  • Blatul de tarta:
  • 125 g unt
  • 60 g zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 125 g faina
  • Crema:
  • 125 g ciocolata de menaj
  • 175 g unt
  • 225 g zahar pudra
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 3 linguri cafea tare, neindulcita
  • Topping:
  • 600 ml frisca lichida
  • 50 g zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • o lingurita cafea instant
  • dizolvata in putina apa fierbinte, apoi racita ciocolata rasa pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta mocca:

Daca vreti un gust mai accentuat de cacao/cafea, adaugati in blat si 45 g cacao. Untul se bate cu zaharul si esenta de vanilie pana se obtine o crema fina. Se adauga faina si optional cacao si se amesteca. Se inveleste aluatul in folie si se lasa o ora la rece. Apoi se imbraca cu aluat o forma de tarta sau forma de tort cu pereti detasabili si se mai lasa o ora la rece. Cuptorul se incalzeste cu 15 minute inainte de a coace blatul si se lasa cam 25-30 minute la foc mediu, apoi se lasa la racit.

Pentru crema,ciocolata se topeste la bain-marie, apoi se lasa putin la racit. Untul moale se bate cu zaharul si esenta de vanilie pana devine spuma, apoi se adauga ciocolata topita. Se adauga cafeaua si crema se toarna in forma de tarta si se lasa la rece jumatate de ora.

Frisca se bate pana se ingroasa, se adauga apoi zaharul si esenta de vanilie. Se imparte compozitia in doua. Intr-una din parti se adauga cafeaua instant.

Se scoate tarta din frigider, se unge cu frisca, se niveleaza, apoi se adauga frisca cu cafea si se orneaza cu ciocolata rasa. Se lasa la rece.

Reteta este dintr-o carticica Editura Rao, “Retete cu ciocolata”.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta mocca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose Ferrero

de Rocsi 9

la 11:34

Desert prajitura cu urda si visine

de oanapl 7

pe 15.05 la 16:32

Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

de oanapl 7

pe 15.05 la 15:45

Desert prajitura cu blat din cocos si crema de vanilie

de dantes 5

pe 15.05 la 10:42

Desert cornulete umplute cu alune de padure

pe 14.05 la 21:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Negru si alb"