Tarta racoroasa cu mere

de La Ancuta in Torturi, 7 Feb 2011 | 4514 vizualizari

 

Pentru ca s-a mai incalzit afara va propun o tarta racoroasa. Reteta din revista Click Pofta buna.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 8 mere
  • 150 g zahar
  • 2 portocale
  • 2 plicuri gelatina
  • esenta de vanilie
  • Pt ornat:
  • 100 ml frisca lichida
  • aschii de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta racoroasa cu mere:

Separam ouale iar albusurile le batem spima cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana se dizolva iar spuma devine lucioasa ca pentru bezea.


Adaugam apoi galbenusurile treptat si amestecam usor de jos in sus.


Cernem faina si o incorporam usor in spuma.


Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la 180 de garde pana se rumeneste usor deasupra si trece testul scobitorii.


Scoatem pe un gratar si lasam la racit.


Pentru umplutura curatam merele si le taiem felii subtiri.


Le punem intr-un vas impreuna cu zaharul si apa cat sa le acopere. Punem vasul pe foc si fierbem putin (pana se inmoaie merele).


Dam de pe foc si lasam sa se racesca putin. Adaugam apoi sucul stors de la 2 portocale.


Hidratam gelatina in 100 ml apa rece 5 minute. Punem apoi pe foc mic pana se dizolva, fara a lasa sa fiarba.


Adaugam gelatina in compot si dam la rece pana incepe sa se gelatineze putin.


Punem blatul de tort pe un platou si montam in jurul blatului inelul detasabil.


Turnam umplutura peste tort (eu am lasat sa curga si pe margini).


Dam la rece pana se incheaga apoi ornam cu frisca batuta si aschii de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta racoroasa cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (57)

La Ancuta 1

11.02.2011, 15:48

ina

Dana_Retetegg 1

11.02.2011, 22:32

adry88 1

04.07.2011, 16:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars