Tort cu mousse de zmeura si ciocolata

de Oana in Torturi, 1 Oct 2010 | 4668 vizualizari

 

INGREDIENTE

       Blat:

  • 125 ml suc proaspat de portcale 
  • 50 ml ulei
  • 110 g zahar fin
  • 3 oua
  • 1,5 lingurite praf de copt
  • 150 g faina

        Mousse de zmeura:

  • 500 g zmeura proaspata
  • o lingura cu zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri cu gelatina granulata

        Mousse de ciocolata alba:

  • 125 ml frisca lichida
  • 180 g ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida batuta
  • 1 lingura gelatina

        Mousse de ciocolata cu lapte:

  • 125 ml frisca lichida
  • 180 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida batuta
  • 1 lingura gelatina

        Decor:

  • o rodie
  • betisoare de ciocolata
  • 3 linguri cu frisca batuta
  • 1 plic tort gelee dr. oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de zmeura si ciocolata:

Se pregateste mai intai blatul. Se inchige cuptorul la foc mediu spre mic si se tapeteaza o forma de tort cu inel detasabil (24 cm) cu hartie de copt.


Se amesteca uleiul, sucul de portocale si galbenusurile cu 80 g de zahar, amestecand cu mixerul. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste amestecul cu galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu restul de zahar, apoi se amesteca cele doua compozitii cu o lingura, de jos in sus, cu grija sa nu se lase albusurile. Se toarna aluatul in forma de tort si se coace la foc mic, se testeaza cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt, blatul se lasa la racit pe un gratar, apoi se taie in doua. Se aseaza o foaie de blat in forma de tort, se pune inelul si se prepara primul mousse, cel de zmeura.


Mousse de zmeura: zmeura spalata si scursa se mizeaza pana devine piure fin, se amesteca cu zaharul si se pune pe foc mic pana ajunge la punctul de fierbere, amestecand in continuu. Gelatina se hidrateaza cu cateva linguri de apa rece, apoi se amesteca in piureul fierbine, amestecand pana se dizolva. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu frisca batuta. Se toarna moussul peste blat si se pune la frigider pana se intareste.


Mousse de ciocolata alba:Ciocolata alba se rupe bucati si se amesteca cu frisca lichida. Se pune vasul pe foc si se amesteca pana se topeste ciocolata, fara sa fiarba, atentie mare! Gelatina hidratata cu apa rece se amesteca in ciocolata fierbinte pana se topeste, apoi se pune vasul in apa rece. Frisca batuta se amesteca apoi cu ciocolata racita si se toarna crema peste moussul de zmeura. Se pune iar tortul in frigider jumatate de ora.


Moussul de ciocolata cu lapte se prepara la fel ca cel cu ciocolata alba, se toarna ca ultim strat in forma de tort si se pune la rece. Dupa 15 minute se aseaza deasupra al doilea blat de tort si se lasa la rece cel putin 2 ore.


Pentru decor, se unge blatul de deasupra cu frisca si se decoreaza cu samburii de rodie si betisoarele de ciocolata, apoi se toarna deasupra jeleul preparat dupa intructiunile de pe plic.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

kamy 1

03.10.2010, 23:53

super bine arata,cred ca e super bun,dar sunt sigura ca nu o sa-l fac niciodata...e prea mult de lucru...nu am rabdare.......5 f

Bucataras 1

04.10.2010, 00:08

hahaha, Miha ar face Tort cu mousse de zmeurel si ciocolata

Rodie 1

07.10.2010, 23:15

felicitari, foarte frumos ornamentata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu migdale si nuci by Jamie Oliver